Bir haftada 1 milyar liralık konut satıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada 1 milyar liralık konut satıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Konut sektöründe eylül ayında satışa sunulan yeni projelerle satışlar hızlanmaya başladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen hafta satışa sunulan Ağaoğlu Maslak 1453 ve Bahçetepe İstanbul’da 2 bin konutun satıldığını belirterek, “Satış tutarı 1 milyar TL’ye yaklaştı” dedi.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektöründe, durgun geçen yaz aylarının ardından hareket başladı. Eylül ayının ikinci haftasından itibaren yeni projelerin sunulması, konut satışlarını hızlandırdı. TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Genel Müdürü Murat Kurum, satışlarda yükselişin başladığını belirterek, “Geçen hafta gelir paylaşımı yöntemiyle ihale ettiğimiz iki yeni projenin satışı başladı. Bu iki projede bir haftada yaklaşık 2 bin konutun satışı gerçekleşti. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde 1200 ve Bahçetepe projesinde 800 konut satıldı. Bu iki projenin bir haftalık satış tutarı 1 milyar TL’ye yaklaştı” dedi.

Konuta talep arttı

Makro İnşaat-Akyapı Ortak Girişimi tarafından Başakşehir’de inşa edilecek Bahçetepe İstanbul’un lansmanına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ve Akyapı İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Mahmut Asmalı katıldı. Konut satışları hakkında konuşan Kurum, şunları söyledi: “Gayrimenkul sektörü ile ilgili son bir yılda hem hükümet ve hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler konuta talebi artırdı. Durgun yaz döneminin ardından satışlarda hızlı yükseliş trendine girmiş bulunuyoruz. Yabancıların Türkiye’de konut almasını kolaylaştıran yasa ile sektörde fırtına gibi eseceğiz.”

Haberin Devamı

10 bin konut hedefi

Geçen hafta satışına başlanan Ağaoğlu Maslak 1453 ve Bahçetepe İstanbul projelerinde 1 milyar TL’lik konut satıldığını vurgulayan Kurum şöyle konuştu: “Bu satışlar kriz söylemi içinde olanlara ya da piyasada arz fazlası var diyenlere verilecek en iyi cevap. Emlak Konut olarak bu yıl için koyduğumuz 10 bin konut satış hedefini yakalayacağımızı düşünüyorum.”

Bahçetepe’de inşaat bu ay başlıyor

EMLAK Konut GYO ile Makro İnşaat-Akyapı Ortak Girişimi tarafından Başakşehir’de inşa edilecek Bahçetepe İstanbul, ön talep döneminin ardından satışa sunuldu. 16 blokta 1476 konut bulunan Bahçetepe İstanbul’da inşaat bu ay başlayacak. Makro İnşaat-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Bahçetepe İstanbul’da daire teslimleri 2014’ün ilk yarısından itibaren gerçekleşecek” dedi.

Haberin Devamı

Bahçetepe İstanbul’da konutların büyüklüğünün 62 metrekare ile 247 metrekare arasında değiştiğini söyleyen Ercan Uyan şu bilgileri verdi: “Bahçetepe İstanbul, Aile Bağları ve Bahçetepe Kuleler adlı iki bölümden oluşuyor. Bahçetepe Kuleler’de yalnızca 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Aile Bağları bölümünde ise 2+1 Plus, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin yanı sıra 5+1 deluxe daireler de bulunacak. Sınırlı sayıda yapılacak deluxe dairelerde Türk hamamı ve sauna da bulunuyor. Bahçetepe Kuleler’de büyüklüğü 62 metrekare olan 1+1 dairelerin satış fiyatları 133 bin liradan, 97 metrekarelik 2+1 dairelerin ise 198 bin liradan başlıyor. Aile Bağları bölümünde ise 83 metrekarelik 2+1 Plus daireler 161 bin liradan, 142 metrekarelik 3+1 daireler 273 bin liradan, 158 metrekarelik 4+1 daireler 314 bin liradan, 189 metrekarelik 5+1 daireler 395 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldı. 247 metrekare büyüklüğündeki 5+1 deluxe daireler ise 571 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.”

Haberin Devamı

Organik tarım yapacaklar

BAHÇETEPE İstanbul’un Aile Bağları bölümündeki dairelere ortalama 40 metrekare büyüklüğünde hobi bahçesi kullanım hakkı verilecek. Bahçelerin her birinde özel tasarlanmış masif ahşap bahçe kulübeleri bulunacak. Meyve sebze yetiştirmek isteyen organik tarım yapabilecek. Daire sakinleri ürettikleri ürünleri Bahçetepe İstanbul’un yanında kurulacak pazarda satabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!