Bir günde 3.5 milyar dolarlık uçak siparişi birden verdiler

Güncelleme Tarihi:

Bir günde 3.5 milyar dolarlık uçak siparişi birden verdiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

Dünyanın üçüncü büyük havacılık fuarı Asian Aerospace (Asya Havacılık) Singapur’da kapılarını açtı. Sivil-askeri tüm havacılık sektörünü bir araya getiren fuarın ilk gününde 3.5 milyar dolarlık uçak sipariş anlaşması imzalandı. Beş gün sürecek fuarda uçak ve ekipman satışların 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Asya Havacılık Fuarı’na 43 ülkeden 900 şirket katılıyor. Havacılık sektörünün en hızlı büyüyen pazarı unvanını uzun yıllardır elinde bulunduran Uzakdoğu Asya pazarı, verdiği büyük uçak siparişleriyle dikkat çekiyor. Uçak imalatçılarının ve havayolu şirketlerinin gövde gösterisi haline gelen fuarlarda arka arkaya büyük siparişler açıklanıyor.

HİNT HAVA YOLLARI:

İki yılda bir yapılan Singapur Havacılık Fuarı’nın bu yıl Hintli şirketlerin verdiği uçak siparişleri damgasını vurdu. Hindistan Havayolları 2.5 milyar dolar değerinde Avrupalı imalatçı Airbus’a 43 adet A320 uçak siparişi verdi. Türkiye gibi iç hat trafiği hızla büyüyen Hindistan’da Kingfisher Havayolları da 20 adet ATR72 tipi pervaneli yolcu uçağı siparişi anlaşması yaptı.

A380 SİNGAPUR’U SELAMLADI:

Fuara katılan en büyük uçak, Airbus’ın iki katlı, 555 yolcu kapasiteli A380 uçağı oldu. İlk müşteri olan Singapur Havayolları’nın renklerine boyanan uçak, fuarın yapıldığı Changi Havalimanı üzerinde özel gösteri yaptı. Teslimatları 6 ay geciken A380’in testlerinin sürdüğünü belirten Airbus yetkilileri, uçağın anlaşmadaki özelliklerine sahip olma garantisi sunduklarını açıkladı. Airbus’ın rakibi Boeing şirketi ise yeni nesil modeli 787’yi tanıttı. Başta Japon ve Çin havayolları olmak üzere 787’nin en büyük müşterileri bu bölgeden.

ÖZEL UÇAKLAR:

Özel jetler ise farklı modelleriyle Uzakdoğulu iş adamlarının beğenisine sunuldu. Dassault, Falcon, Cessna, Raytheon gibi imalatçıların yeni nesil modellerinin fiyatları 3 ile 45 milyon dolar arasında. Askeri pazarda ise bölge ülkelerinin savaş ve eğitim uçağı projeleri nedeniyle çok sayıda imalatçı yeni modelleriyle boy gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!