Bir gecede iki gurur

Güncelleme Tarihi:

Bir gecede iki gurur
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 00:00

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk kızı Defne’nin iş hayatındaki ilk günün onurunu yaşarken aynı gece kendisini de ‘Yılın İş İnsanı’ ödülünü aldı. Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın elinden ödülünü alan Şahenk, “Güçlü bir başkandan ödül almak gurur verici” dedi.

Haberin Devamı

EKONOMİST dergisinin, iş dünyasından 3 bin temsilciye gönderdiği anket formuyla seçilen ‘Yılın İş İnsanları’ araştırmasında ödüller sahiplerini buldu. Ümit Boyner, Ferit Şahenk, Abdullah Kavukçu, Temel Kotil ve Demet Mutlu, Yılın İş İnsanı olarak cuma gecesi ödüllerini aldılar.

GÜÇLÜ BAŞKANDAN ÖDÜL

Ödülünü Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın elinden alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Bu ödülü Arzuhan Başkanın elinden almak ayrıca bir önem taşıyor benim için. Kendisi TÜSİAD başkanı iken ben onun yardımcılığını yaptım. Onun gibi güçlü bir başkanın elinden bu ödülü almak bana gurur verdi” dedi.Ferit Şahenk, oldukça duygusal mesajlar verdiği konuşmasında, kurumsallaşma ve özellikle kızı Defne Şahenk ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çekti ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

FASHION WEEK’TE BAŞLADI

“Buradaki kutlamadan sonra evde de kızımın ilk işini kutlayacağız. Bugün kızım ilk kez çalışma hayatına adım attı. İstanbul Fashion Week’te görev aldı. O nedenle de çok mutluyum. Doğuş Holding olarak kurumsallaşmaya çok önem veriyoruz. Amacım, kızıma yük olmayacak bir holding bırakmak. Ama aynı zamanda holdinge de yük olmayacak bir kız yetiştirmeye çalışıyorum.”

ŞEREF DUYUYORUM

Şahenk konuşmasında şunları söyledi: “Bundan on yıl evveline kadar Uluslararası Para Fonu (IMF) direktörlerinin adını ezberleken, artık IMF’ye borç para verir durumuna gelen bir Türkiye var. 2020 yılında iş alan, İstanbul’da olimpiyatları görme cesaretini gösteren bu Türkiye’de, yabancı yatırımcılar gelirken ‘eyvah ben ne yapacağım’ diye düşünürken, şimdi kendisi yurt dışında marka üreten, yöneten bir Türkiye’de, ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir memlekette, Avrupa’nın en doğusu, Orta Doğu’nun en batısındaki Türkiye’de iş adamı olmaktan gurur duyuyorum. Bu Türk iş aleminin bir parçası olmaktan şeref duyuyorum.”

TÜSİAD başkanlığı en önemli sınav

TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner de, 3 yıllık başkanlık döneminin hayatının en önemli sınavı olduğunu söyleyerek, kendisi için eğitici, geliştiren, güçlü dostluklar kurduğu, dayanışmacı ve paylaşımcı bir dönemi geride bıraktığını ifade etti. Boyner, Türk iş dünyasının çok önemli bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, “Bugün baktığınız zaman dünyada çok uluslu şirketlerin başında Türk yöneticiler görüyoruz. Uluslararası pazarda öncü olmuş şirketlerimizi görüyoruz. Türkiye için değer yaratan, elini taşın altına koyan ve risk alan iş dünyasının Türkiye’nin sosyal ve siyasi gelişimi için kendisini sorumlu hissetmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşte yılın iş insanları

TeliaSonera ana sponsorluğunda, Bay İnşaat 42 Maslak işbirliğiyle gerçekleşen törende, ‘Yılın Profesyoneli’ ödülü Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’e, ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ ödülü Trendyol Kurucu Ortağı Demet Mutlu’ya ve ‘Yılın Erkek Girişimcisi’ ödülü Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu’ya ve ‘Yılın Sivil Toplum Önderi’ ödülü de TÜSİAD başkanlığı Muharrem Yılmaz’a devreden Ümit Boyner’e verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!