Bill Gates, Türkiye'yi dünyaya örnek gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Bill Gates, Türkiyeyi dünyaya örnek gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAZILIM devi Microsoft'un patronu Bill Gates, Atlanta'da düzenlenen bir toplantıda Microsoft Türkiye Ofisi'nin KOBİ'ler için geliştirdiği ‘‘Çözüm 2000’’ adlı projeyi tüm dünyaya örnek olarak gösterdi. Gates, projenin Microsoft'un son bir yıldaki dünyada gerçekleştirdiği en iyi proje olduğunu söyledi.

MICROSOFT'un Atlanta'da yapılan yıllık Global Zirvesi'nde, Microsoft Türkiye'nin gerçekleştirdiği Çözüm 2000 projesi, bu yılın ‘‘En Başarılı’’ uygulaması seçildi. Microsoft Corporation Başkanı Bill Gates, Türk KOBİ'lerinin bigli çağını yakalamasını hedefleyen Çözüm 2000'den övgüyle bahsetti ve bu projenin diğer ülkelerde de uygulanmasını istedi.

Toplantıya katılan ve Çözüm 2000 projesi hakkında detaylı bilgi alan Bill Gates, bu çalışmayı Microsoft'un son bir yıl içinde dünyada gerçekleştirdiği en başarılı uygulama olarak değerlendirdi.

Gates, Çözüm 2000 Projesi'nin, dünyanın diğer ülkelerinde de KOBİ pazarının gelişiminde önemli rol oynayacağını belirterek, diğer ülkelerde de uygulanmasını istedi. Microsoft Türkiye önderliğinde, Türk bilişim sektöründeki firmalar tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin bilgi çağını yakalamalarını amaçlayan proje mart ayında başlamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bu projenin, Türkiye'deki KOBİ'lerin teknolojiyi kullanarak yeni pazarlara açılmasını sağlayacağını ve rekabet güçlerini artıracağını söyledi.

Microsoft Türkiye'nin Türk KOBİ'lerine destek vermek amacıyla başlattığı Çözüm 2000 projesi'nde HP, Cisco, Intel, Vestel, Datateknik, Koç-Beko gibi bilişim sektörü devleri, küçük ve orta boy işletmelere bütünsel ve ekonomik açıdan çözüm paketleri hazırladılar. KOSGEB'in de destek verdiği projede firmaların kendi ihtiyaçlarına yönelik teknoloji altyapısını kurmaları, bilişim dünyasının ve internetin sunduğu olanaklardan faydalanarak global gelişmelere ayak uydurmaları hedefleniyor. 1 milyon KOBİ'ye ulaşması beklenen bu proje ile firmalara uygun ödeme koşulları da sunuluyor.

Bu arada Microsoft'un patronu Bill Gates, ‘‘bedava hizmet’’ dönemini kapatıyor. Microsoft, kendi yazılımları konusunda kullanıcılarına bugüne kadar ücretsiz sağladığı teknik yardım programını paralı hale getiriyor. Şimdiye kadar Microsoft ürünlerini satın alanlar normal olarak 90 gün süreyle ücretsiz teknik yardımdan yararlanıyorlardı. Firma 14 Eylül'den itibaren bazı ürünlerde 90 gün kısıtlamasının kaldırılacağını, buna karşılık ikiden fazla problem konusunda destek isteyen kullanıcılardan para alınacağını bildirdi. İkiden fazla sorunla karşılaşan kullanıcılar, 3. sorundan itibaren her yardım için 35 dolar para ödeyecek. Ancak Microsoft ürünlerinde bulunan hata ve pürüzler (bugs) eskiden olduğu gibi ücretsiz giderilecek.

Aynı şekilde bir dakikadan kısa sürede çözümlenen sorunlar için para talep edilmeyecek. Bir kullanıcıdan para alınıp alınmamasına bizzat çözüme yardımcı olan teknisyenler karar verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!