Bilişim Fuarı'na bir günde 10 bin kişi

Güncelleme Tarihi:

Bilişim Fuarına bir günde 10 bin kişi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bilişim 97 Fuarı'nı ilk gün 10 bin kişi gezdi. Fuarda sergilenen yenilikler arasında Türk Telekom'un görüntülü telefonları dikkat çekti. Bu telefonlar İstanbul ve İzmir'de denenmeye başlandı.

Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Bilişim'97 Fuarı ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Önceki gün açılan Bilişim'97'yi açılış gününde gezenlerin sayısı 10 bine ulaştı. 7 Eylül'e kadar açık kalacak TÜYAP'taki fuarı, 50 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜLÜ TELEFON

Türk Telekom, görüntülü telefonları ilk kez Bilişim'97 Fuarı'nda sergiledi. Şu anda abonelere ulaşmayan bu telefonlar, İstanbul ve İzmir'de birkaç semtte deneme amaçlı hizmete girdi. Ancak 1998 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'de bu telefonlar kullanılabilecek. Türk Telekom'un ANI (Automatic Number Indentification) sistemi sayesinde telefon henüz çalmadan kimin aradığı aboneler tarafından anında görülebilecek. Normal telefonlara takılan bir ANI arabirim sayesinde telefon numarası ekranda görülebilecek. Telefonu açıp açmamaya karar verdikten sonra da karşı taraftaki kişiyle görüntülü konuşma imkanına kavuşulacak.

KABLOSUZ İLETİŞİM

Kablosuz iletişim alanında Avrupa'daki tek standart olan DECT teknolojisini kullanarak Deknet'i geliştiren Netaş, kablolu iletişimi ortadan kaldırdı. Kablonun ortadan kaldırılmasıyla Netaş daha hızlı ve güvenilir servis alma, işletmeciyi de kablo tesisatı ve bakım masrafından kurtarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!