Bezmen'in ifadesi talimatla alınacak

Güncelleme Tarihi:

Bezmenin ifadesi talimatla alınacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kaçak işadamı Halil Bezmen'in ABD'de talimatla ifadesinin alınması gündeme geldi. Tütünbank'a olan borcu nedeniyle gıyabında yargılanan Bezmen'in ABD'de ifadesinin alınmasına karar verildi.

Müflis işadamı Halil Bezmen ile babası Fuat Bezmen'in de aralarında bulunduğu Santral Holding'in 12 yöneticisinin, Türkiye Tütüncüler Bankası'na (şimdiki adı Yaşarbank) olan 73 milyar 447 milyon liralık borçtan kurtulmak için şirketi iflas etmiş gösterdikleri gerekçesiyle 2 ile 5 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada, Halil Bezmen'in ABD'de ifadesinin alınmasına karar verildi.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında hileli iflas suçundan 2 ile 5 yıl arasında ağır hapis cezası istenen Halil Bezmen ve babası Fuat Bezmen, kardeşi Mustafa Necdet Bezmen ile eski eşi Ayşe Mine Bezmen, amcasının oğlu Pamir Bezmen'in de aralarında bulunduğu Santral Holding'in 12 yöneticisi katılmazken avukatları hazır bulundu.

Avukatlar, Santral Holding'in iflası ile ilgili Kadıköy İflas Müdürlüğü'nün ‘‘Hileli iflas yoktur’’ şeklinde bilirkişi raporu hazırladığını söylediler. Mahkeme heyeti, sözkonusu bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasına, ayrıca ABD'de bulunan ve ifadesi alınamayan Halil Bezmen'in ifadesinin alınması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılarak diplomasi kanalıyla oradaki hakim tarafından ifadesinin alınmasına karar verdi.

MALLARI KAÇIRDILAR

Mustafa Necdet Bezmen ile Ayşe Mine Bezmen daha önceki ifadelerinde Santral Holding'le ilişkilerinin

olmadığını belirterek beraatlerini istemişlerdi. Pamir Bezmen ise şirketin yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini, olayla bir ilgisi olmadığını söylemişti.

Savcı Muzaffer Özdemir'in hazırladığı iddianamede sanıkların ortak oldukları Santral Holding A.Ş.'nin Türkiye Tütüncüler Bankası'na olan 73 milyar 447 milyon lira borcunu ödememek için 1994 yılında şirketin iflasına karar verdiklerini, bu yüzden banka tarafından açılan dava ve takiplerde şirketin borcu karşılayacak yeterli mal varlığı bulunamadığı belirtiliyor. Ayrıca iddianamede sanıkların alacaklılardan mal kaçırmak ve zarara uğratmak amacıyla danışıklıkla birçok işlem yaptıkları ve şirket mevcutlarını eksilttiklerine dikkat çekiliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!