Beyoğlu Cannes’da görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu Cannes’da görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 21:45

İSTANBUL Beyoğlu’nda yatırım yapan şirketler dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından olan MIPIM 2017’ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nun önemli yatırımlarını uluslararası arenada tanıtacaklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “35 firma ve 47 projeyle fuara katılıyoruz. Ülkemiz için zor bir yılı geride bıraktık. ‘Şimdi zaman kenetlenme zamanıdır’ dedik ve bu sene MIPIM’e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu ile katılma kararı aldık” dedi. 14-17 Mart’ta Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek fuarda Beyoğlu projelerinin tanıtıldığı bir maket de yer alacak.

10 MİLYAR DOLAR YATIRIM

15 Temmuz darbe girişiminin ve terör saldırılarının Türkiye’de ticarete önemli darbe vurduğunu ancak bu olumsuz tablonun giderek düzeldiğini belirten Demircan, “Türkiye ile ilgili  olumsuz bir tablo çiziliyor. O olumsuz bir tablonun olmadığını her şeyin planlandığı gibi devam ettiğini söylemeye ihtiyaç var. Bölgemizde inşa edilen Türkiye’nin vitrin projeleri; Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa kentsel dönüşüm projeleriyle global yatırımcılar da yakından ilgileniyor. Yaşanan talihsiz olaylara rağmen önümüzdeki 3 yılda bölgemizde 10 milyar dolarlık bir yatırımın hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm projesi geliştiren Kiptaş’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Süleymaniye’deki yenileme projesine bu sene başlayacaklarını söyledi. Piyalepaşa bölgesinde kentsel dönüşüm projesine devam eden Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise Beyoğlu’nun emlak yatırımlarında İstanbul’un en değerli bölgesi olduğuna dikkat çekti. Polat, “Eskiden Beyoğlu’na takım elbise, kravat ile gelirdik. Bu bir ayrıcalıktı. Sayın Başkan Beyoğlu’na tekrar eski saygınlığını kazandırmak için çalışıyor. Bizlere de bu anlamda önemli görevler düşüyor” dedi.

Galataport projesi mimarlarından Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “Bugün Beyoğlu gerçek İstanbul’un tarihini yansıtıyor. Yatırımcılar olarak biz de bu tarihi dokuyu korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise MIPIM fuarına katılmanın İstanbul’un ve Beyoğlu’nun tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. NEF Kurucusu Erden Timur, yurtdışında ülkemize yönelik büyük bir dezenformasyon olduğunu, kendimizi doğru ifade edebilmek adına ülkemizdeki yatırımlardan bahsetmemiz gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!