Beymen ve Boyner'e yabancı ortak

Güncelleme Tarihi:

Beymen ve Boynere yabancı ortak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 10:17

Boyner Holding, Boyner Mağazacılık’taki yüzde 60 hissesinin yarısını ve Beymen’in yüzde 50’sini satmak üzere ABD’li özel özkaynak şirketlerinden Kohlberg Kravis Roberts and Co L.P. (KKR) ile görüşmelere başladı.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cem Boyner, ortaklık görüşmelerinin Beymen ve Boyner mağazalarının büyüme ve gelişiminde yeni ve önemli bir aşamayı temsil ettiğini bildirdi.

Boyner Holding’ten yapılan açıklamada, dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden Kohlberg Kravis Roberts and Co L.P. (KKR) ile münhasır görüşmelere başlamak üzere bir niyet anlaşması imzaladığı bildirildi.

Boyner Holding’in, Boyner ve Beymen’in bir süredir devam eden büyüme atağının KKR ile işbirliğine girilmesi halinde daha da ivme kazanmasını beklediği açıklandı. Türkiye’deki gıda dışı perakende sektörünün güçlü ve uzun dönemli bir büyüme dönemine girdiğine inanan Boyner Holding’in son dönemde, Boyner ile tüm Türkiye çapında büyük mağazacılık girişiminin yanısıra küçük metrekareli yeni formatlarda mağaza projelerini de içine alan bir yatırım atağına geçtiği hatırlatıldı.

Açıklamada, gerek İstanbul’da gerekse Anadolu’da yapımı devam eden pek çok yeni alışveriş merkezi projesinde mevcut ve yeni iş modelleriyle yer almaya hazırlanan Boyner’in, yurtdışı projeleri geliştirmek için çevre ülkelerdeki görüşme ve girişimlerini de sürdürdüğü belirtildi.

Beymen ise 2008’in sonuna kadar yeni Beymen mağazaları, Beymen Home mağazaları ve özel markalı butiklerle 60 bin metrekareye ulaşmayı hedeflediği belirtildi. Akmerkez, Nişantaşı ve Kavaklıdere’nin ardından İstinye Park, Bağdat Caddesi ve İzmir Alsancak’ta yeni mağaza açma projeleri üzerinde çalışıldiği açıklandı.

"BÜYÜME İVMEMİZ HIZLANACAK"

Boyner Holding Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cem Boyner, ortaklık görüşmelerinin Beymen ve Boyner mağazalarının büyüme ve gelişiminde yeni ve önemli bir aşamayı temsil ettiğini belirtti. Boyner, "Önümüzdeki yılların hem Beymen hem Boyner açısından daha da büyük fırsatlar içerdiğine inanıyoruz. Bu noktada büyüme ivmemizi güçlü, global bir ortakla hızlandırmak istedik. Stratejik ortaklık görüşmelerine başladığımız KKR, uzun vadeli yatırımlarına odaklanan ve perakende alanında geniş tecrübesi bulunan köklü bir yatırımcı" dedi. Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de söz konusu ortaklık modelinin, son yıllarda, büyüme ve yeni formatlar yaratma konusunda atılımlar gerçekleştirmiş, Neiman Marcus, Debenhams gibi başarılı perakende şirketlerinin de tercih ettikleri bir model olduğunu söyledi.

KKR’nin Avrupa perakende sektöründen sorumlu üyesi John L. Pfeffer ise Boyner Ailesi’nin ve yönetici kadrolarının büyüme vizyonunu gerçekleştirmeye destek olacak olası bir ortaklık için Boyner Holding’le görüşmelere başlamalarının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Pfeffer, Boyner ve Beymen’in güçlü yönetim kadrolarına sahip, bulundukları sektörde lider şirketler olduklarını vurguladı.

KKR HAKKINDA

Merkezi New York’ta bulunan ve 1976 yılında kurulan KKR, toplam değeri 195 milyar dolar olan 140’tan fazla işlem sonuçlandıran ve dünyanın en eski ve tecrübeli özel özkaynak şirketlerinden biri olarak tanıtılıyor. Portföyündeki şirketler için uzun vadeli bir yatırımcı olan KKR’nin, Kuzey Amerika ve Avrupa’da perakende sektöründe, toplamda 25 milyar dolarlık bir değer ifade eden süpermarketler, giyim, oyuncak mağaza zincirleri ve perakende sektörünün başka alanlarında hizmet veren 14 şirkete yatırım yaptı. En son yapılan perakende sektörü yatırımları arasında 11.3 milyar dolarlık ciroya sahip Toys "R" Us, 4.1 milyar Euro cirolu Vendex KBB ve 1.1 milyar Euro cirolu Auto Teile Unger, daha önceki yatırımları arasında ise Safeway, Autozone, Shoppers Drug Mart ve STOP n’ Shop bulunuyor. KKR’nin ABD dışında Londra, Paris, Hong Kong ve Tokyo’da ofisleri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!