Beymen, gömleğini Bilsar'a kiraladı

Güncelleme Tarihi:

Beymen, gömleğini Bilsara kiraladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beymen , Businnes Beymen gömlek markasının isim hakkını, Bil's gömleklerinin üreticisi Bilsar Tekstil'e 5 yıllığına sattı. Bilsar'ın Çorum'daki fabrikasında üretilecek Businnes Beymen gömlekleri mart ayından itibaren Businnes Beymen cornerlerinde satılmaya başlayacak. Türk hazır giyim sanayinde ilk kez iki kuruluş marka dağıtım gücü ile üretim gücünü birleştirerek lisans anlaşmasına imza atmış oldu.

Beymen ve Bilsar Tekstil arasındaki lisans anlaşması beş yıl için imzalandı. Beş yıl sonra iki tarafın uygun görmesi halinde anlaşma otomatik olarak uzayacak. Anlaşmaya göre, Çorum tesislerinde ilk aşamada yılda 80-100 bin adet gömlek üretilecek. Beymen ve Bilsar, Türkiye genelinde 150 satış noktasında Businnes Beymen markasını satmayı hedefliyor. Üretimin dört yıl sonunda 150-200 bine çıkarılması öngörüldü.

İTALYANLAR'DAN VAZGEÇTİ

Geçen yıl eylül ayında Paris'teki Türk Dice Kayek'in yüzde 50 hissesini satın alan Bilsar Tekstil, adını açıklamadığı ünlü bir İtalyan markasının isim hakkını satın almak için müzakerelerini sürdürüyordu. Beymen'den gelen öneriyi değerlendiren Bilsar Tekstil, İtalyan markasını almayı erteleyerek Businnes Beymen markası için lisans anlaşması imzaladı. Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, yabancı marka yerine kurumsal kimliği ve servis anlayışı nedeniyle Beymen'i tercih ettiklerini anlatarak şunları söyledi:

‘‘Son 10 yılda lisans anlaşmaları büyük önem kazandı. Firmalar markalarını başka firmalara satarak gelir sağlıyorlar. Biz de yabancı marka yerine, kurumsal kimliği ve servisteki üstünlüğü ile bilinen Beymen'i seçtik. Bu işbirliği ile ileride yurt içinde veya yurt dışında büyüme gündeme gelebilir. Üretimimizde kendi kalitemizin yanı sıra Beymen'in anlayışına da paralel olacağız. Tesislerimizde sıfır hata ile üretim yapabiliyoruz. Üretim ve dağıtım bize ait olacak.’’

Beymen Genel Müdürü Nur Akgerman da, Beymen Businnes markasını, ‘ceket içinde şıklık’ olarak tanımlayarak, gömleğin yanı sıra Beymen Businnes kravatlarının da satılacağını söyledi. Gömlek kolleksiyonun yüzde 70 klasik, yüzde 30 spor olarak planlandığını anlatan Akgerman, uzun vadede iş hayatındaki bayanlar için de gömlek düşündüklerini belirtti.

Çorum'dan, Paris'e Bilsar Tekstil

Çorum'daki Bilsar Tekstil, 1947 yılından beri tekstil ürünleri ticarete ile uğraşıyor. Bilsar Grubu 1990 yılında Çorum'da gömlek üretimine başladı. Bu yıl Bilsar'ın yıllık gömlek üretim kapasitesi 1 milyon adete ulaşacak. Bil's, Lady Bil's ve Bil'select markalarını üretip yüzde 90'ınını yurtdışına ihraç eden Bilsar Tekstil, Armani, Polo markaları için de üretim yapıyor. Bilsar Grubu geçen yıl Avrupa markaları arasında yeralan Paris'deki Türk Dice Kayek'in yüzde 50'sini satın almıştı.

Beymen 142 marka satıyor

Boyner Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Beymen 1971'de hazır giyim üretimene geçti. Yılda 1.5 milyon adedin üzerinde satış yapan Beymen'in ürettiği veya ithal edip sattığı 142 markası var. Bu markalardan 12'si Beymen'in kendi markası. Bu markalar arasında Beymen Club, Beymen Studio, Beymen Kids bulunuyor. Dünyanın ünlü 41 konfeksiyon markası da Beymen tarafından satılıyor. Beymen'in ayrıca 19 ayakkabı ve 70 de kozmetik markası bulunuyor. Beymen'in Türkiye genelinde 38 mağazası var. Bunlar arasında Beymen Casa Club, Beymen Kid's ve Beymen Club de yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!