Beyaz et sektörü Ramazan'ı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Beyaz et sektörü Ramazanı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 10:26

Kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle talebin arttığı beyaz et sektörü, bu yıl turizm dönemine denk gelen Ramazan ayında, satışlarını daha da artırmayı hedefliyor.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, Türkiye'de kırmızı et fiyatlarında son dönemlerde yaşanan artışın, beyaz et satışlarına olumlu yansıdığını söyledi.

Son dönemlerde kanatlı etine olan talebin arttığını ifade eden Daştan, “Kırmızı et fiyatlarının yaklaşık 4'te 1'i oranında olan beyaz et fiyatlarının, talebin artışında etkin rol oynadığı kesindir” dedi.

Daştan, içinde bulunulan yaz aylarının, genellikle ailelerin hep birlikte piknik yaptığı bir dönem olduğunu belirterek, pikniklerin vazgeçilmezinin de kanatlı eti olduğunu bildirdi.

Bu yıl bahar aylarının bol yağışlı geçmesi ve hava sıcaklıklarının sık sık mevsim normallerinin altında kalmasının, piknik programlarının sürekli ertelenmesine yol açtığını dile getiren Daştan, “Bahar döneminde piliç etinde beklenen talep artışları gerçekleşmedi. Ancak yaz aylarında pikniklerin yanı sıra turizmin canlanmasıyla, bu durum normale döndü. Zaten yaz ayları, genelde talebin en yüksek olduğu aylardır” diye konuştu.

Ramazan ayına sayılı günler kaldığını anımsatan Daştan, “Her Ramazan ayında, piliç eti satışlarında bir artış yaşanır. Sektör bu durumu bildiği için tüketimdeki artışı karşılayabilecek şekilde üretimini artırır. Bu sene Ramazan ayının turizmin aktif olduğu bir döneme rastlaması nedeniyle tüketimin hissedilir biçimde artmasını bekliyoruz” dedi.

Daştan, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, bazı gıda fiyatlarında artışların yaşandığına değinerek, şunları kaydetti:

“Her yıl Ramazan ayı öncesi bu konular gündeme gelir ve 'fiyatlar artacak mı?' sorusunun cevaplanması istenir. Ramazan ayında da diğer aylarda olduğu gibi talebe göre fiyat oluşur. Fiyat piyasada kendiliğinden oluşur. Müdahale kabul etmez.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!