Beşiktaş'tan 3 milyar dolarlık feda!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan 3 milyar dolarlık feda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 11:35

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Kasımpaşaspor yönetiminde görev yapan 4 zengin işadamını kulüpten ihraç için düğmeye bastı. Bu dört işadamının servetlerinin toplamı ise tam 3 milyar dolar.

Haberin Devamı

Beşiktaş Genel Kurul Üyesi iken Kasımpaşa Spor Kulübü’ne kaydolan ve geçtiğimiz yılın Aralık ayında oynanan Beşiktaş maçının sonrasında, Siyah-Beyazlı kulübü hedef alan demeç ve tutumları ile dikkat çeken İhsan Kalkavan, Mübariz Mansimov, Zafer Yıldırım ve Turgay Ciner için son kararı yönetim kurulu verecek.

Sicil Kurulu Başkanı Firuz Drahşan, DHA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bize ulaşan 20’yi aşkın dilekçe vardı ve hepsinde de sözü geçen dört kişinin Beşiktaş Kulübü’yle ilişkisinin kesilmesi yolunda karar verilmesi isteniyordu. Ben de tüzük gereği bu dilekçeleri yönetim kuruluna sundum. Onların vereceği karara göre hareket edeceğiz. Yönetim olumlu, ya da olumsuz kararını bize bildirecek, biz de kamuoyunu yapacağımız açıklama ile aydınlatacağız.” Bu açıklamadan sonra Ciner, Kalkavan, Yıldırım ve Mansimov’un yönetim kurulunun alacağı karardan sonra Beşiktaş üyeliklerinin sonlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaş kongre üyeliğinden ihracı istenen işadamları ve Forbes zenginler listesine göre servetleri:

* Turgay Ciner: Park Holding (1.3 milyar dolar)

* Mübariz Mansimov: Palmali Holding (1.2 milyar dolar)

* İhsan Kalkavan: Kalkavan Denizcilik (350 milyon dolar)

* Zafer Yıldırım: Orjin Group-İstinye Park (250 milyon dolar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!