Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Havutçu’nun hesapları donduruldu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Havutçu’nun hesapları donduruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

Dün yapılan operasyonda 35 kişinin gözaltına alınmasının yanı sıra aynı kapsamda 47 kişinin de banka hesapları donduruldu.

Haberin Devamı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın talebiyle Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hesaplarının bloke edilmesi istenilen 47 kişilik listede Beşiktaş Futbol Takımı’nın teknik direktörü Tayfur Havutçu da yer aldı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı’nın SPK’ya yazdığı ve hesaplarının dondurulmasını istediği 47 kişinin ismi SPK tarafından Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) tarafından aracı kurumlara gönderildi. Yazılı metinde, şöyle denildi: “Sermaye Piyasası Kurulu’nun 21.06.2011 tarih ve B.02.1.SPK.0.14.663- 09-97-6276 sayılı yazısı ekinde gönderilen Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığının 21.06.2011 tarih ve 2010/9036 Soruşturma sayılı yazısı ile kimlik bilgileri bildirilen şahısların yatırım hesaplarının dondurularak her türlü işlemlerinin durdurulması ve anılan şahısların aracı kurum ve bankalardaki hesap bilgileri ile bakiye durumlarının tespit edilerek ivedilikle Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilmesi talep edilmektedir.”

Haberin Devamı

Şener ve Havutçu şüpheli

SARIYER Cumhuriyet Savcılığı’nca yatırım hesapları bloke edilen, ve hesap bilgileri inceleme altına alınan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Çetin Şener’le birlikte 47 kişinin operasyon kapsamında şüpheli olarak sorgulanacakları belirtildi.

2010’da genel af çıktı şu anda sadece 3 kişi yasaklı

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), geçen yıl işlem yasağı uygulama kurallarını değiştirerek ve haklarında işlem yasağı getirilen tüm gerçek ve tüzel kişilerin işlem yasaklarını 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle kaldırmıştı. SPK’dan yapılan açıklamaya göre, kurul toplantısında o gün itibariyle 153 gerçek ve tüzel kişinin işlem yasakları 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle kaldırıldı. Bugün SPK’nın internet sitesinde tüm işlem yasaklılarının listesi incelendiğinde sadece 3 kişi yer alıyor. Bu kişilerin isimleri ise Ayhan Öztürk, Gökhan Türe ve Hakan Yolcu’nun işlem yasağı bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!