Beş yıldızlı oteller susuz kalabilir

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı oteller susuz kalabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsanbul''un 18 büyük oteli, İSKİ'ye olan borcunu ödeyemediği için susuz kalacak. İSKİ alacağını tahsil edemediği taktirde, sadece eylül ayı borçları yaklaşık 90 milyar lirayı bulan bu otellerin önce suyunu kesecek, daha sonra da haciz işlemi başlatacak. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, 18 büyük otel arasında borcunu yaklaşık 10 aydır ödemeyen oteller de bulunuyor. İSKİ'nin ilk haciz işlemini de Merit Otel'e başlattığı belirtiliyor.

Borçlu oteller arasında uluslararası dev zincirler de yer alıyor. İSKİ'ye en fazla borcu olan ise Net Holding bünyesindeki Merit Otel. İSKİ'ye toplam borcu 36 milyar olan beş yıldızlı bu oteli, 16.3 milyarlık borçla Çırağan izliyor. Sıralamada Ceylan Holding'in Ceylan Intercontinental'i, özelleştirme kapsamında olan Büyük Tarabya oteli gibi isimler de dikkati çekiyor.

HACZE BAŞLADI

Abone İşleri Daire Müdürlüğü Yüksek Tüketim Müdürü Zikri Yazgan, İSKİ'nin bu otellerden alacağını tahsil etmek için en son çare olarak haciz yoluna başvurduklarını belirtti. Yazgan, turizm teşvik belgeli otellere konut tarifesi uygulandığını vurgulayarak, ‘‘Konut tarifesinde suyun metrekübü 60 bin lira, iş yeri tarifesinde ise 200 bin lira. Bu otellere bir de iş yeri tarifesi uygulansa alacak trilyonları bulacak’’ dedi.

Ayrıca faturalar için yedi taksit yaptıklarına işaret eden Yazgan yine de alacaklarını tam tahsil edemediklerini söyledi. İSKİ ilk haczi geçtiğimiz günlerde Merit Otel'e gönderdi. Diğer oteller için de önce su kesme yoluna gidilecek ve daha sonra haciz uygulaması başlatılacak. Otel yetkilileri bu konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, sadece Merit Otel İSKİ'yi tutumundan dolayı mahkemeye verdiklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!