Belediye’nin ‘mutfağına’ uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

Belediye’nin ‘mutfağına’ uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2003 02:06

Türk ve dünya mutfağından 600 çeşit yemeği müşterileriyle buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kasır ve köşkleri işletmekle sorumlu Beltur, 80 ülkeden 170'e yakın kuruluşun katıldığı Uluslararası Turizm, Otel ve Hazır Yemek Endüstrisi ödüllerinde, hazır yemek konusunda en iyi gelişme gösteren kurum olarak ‘‘Catering’’ ödülü aldı.

İspanya'da Ticaretin Liderleri Kulübü ve Editorial Ofice işbirliğiyle bu yıl 28'incisi verilen ödülün müşteri odaklı hizmet anlayışı, kalite, hijyen şartları ve sahip oldukları ISO 9002 standart şartları nedeniyle kendilerine verildiğini belirten Beltur Genel Müdürü Selahattin Aydın, ‘‘Yaşanan tüm ekonomik sıkıntılara rağmen sürekli artan bir müşteri potansiyelimiz var. 2001 yılında 700 bin olan müşteri sayımız 2002 yılında 1 milyonu geçti. Bu artışın nedeni 5 yıldızlı bir hizmet anlaşışı ile çalışmamıza rağmen, 3 yıldızlı fiyat anlayışıyla hizmet vermemiz’’ dedi.

Belediyeye bağlı bir kurum olmaları nedeniyle kár etme gibi bir beklentileri olmadığını anlatan Aydın şunları söyledi:

‘‘Buralarda yemek satmanın ötesinde topluma sosyal ve kültürel açıdan katkıda bulunuyoruz. Mekanların tarihselliği sayesinde müşterilerimize geçmişte yaşayan insanların nasıl bir yerde yaşadıklarını görme imkanı sağlıyoruz. Uygun fiyatlarımızla da ekonomik nedenlerle toplumda oluşan bölünmüşlüğü ortadan kaldırarak tüm kesimlerin bir arada olabilmesine imkan sağlıyoruz. Yıllık ciromuz ortalama 6-7 trilyon lira. Gelirimiz ve giderimiz birbirini karşılıyor. Sadece mekanlar için belediyeye ödediğimiz kiradan zarar ediyoruz.’’

Özel indirimlerle sadık müşteri sayısını arttırmayı hedefledikleri 2001 yılında başlatılan ‘‘Köşkart’’ uygulamasında 30 bin üyeye ulaştıklarını belirten Aydın şöyle dedi:

‘‘Müşterilerimizi Türk ve dünya mutfağından 600 çeşit yemeği sunuyoruz. Bunların yanında sultan kebabı, piliç sultani sarma gibi özel lezzetlerimiz de var.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!