Bekçi bile maaşından yardım etti Mercedes, 907 kız öğrenciye uzandı

Güncelleme Tarihi:

Bekçi bile maaşından yardım etti Mercedes, 907 kız öğrenciye uzandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 2004’ten beri ortaklaşa yürüttüğü "Her Kızımız Bir Yıldız" projesi kapsamında desteklenen öğrencilerden bir grup, bir hafta boyunca İstanbul’da ağırlandı.

İstanbul gezisi sırasında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın mezarını da ziyaret eden öğrenciler, daha sonra ÇYDD’nin yeni başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ile biraraya geldi. Çelikel, Mercedes’in desteklediği proje ile 907 kız öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Projenin, Mercedes’in Türkiye’deki tek ve en önemli sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Mercedes-Benz Türkiye Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler, "Türkiye’deki kızların eğitime olan ihtiyaçları bizi bu projeye yönlendirdi" dedi.

Müthiş bir duygu

Erkeklerin ve kızların aynı seviyede çalıştığı bir ülke ortamı yaratmak için bu projeye ağırlık verdiklerini ifade eden Ziegler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dört yıl önce bu projeye başladığımızda 200 kızımız vardı. Bugün 900 barajını geçtik. Kızların büyüdüğünü ve neler yapabildiğini görmek harika bir duygu. Sosyal sorumluluk projelerimizde eğitim için ayırdığımız tüm fonu bu projeye yatırıyoruz. Buna benzer projeler için bizim kapımızı çalan çok ancak biz ÇYDD’ye destek vererek bunun daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Gerekirse 100 yıl daha destek oluruz. Kızlarımız liseden mezun olduklarında üniversiteye gitmeleri gerekiyor. Mezun olanların yüzde 10’unun yüksek öğrenim masraflarını biz karşılıyoruz. Üniversiteden mezun olan kızlarımızın yarısından çoğunu da Mercedes bünyesinde çalışmak üzere şirketimizde iş vereceğiz."

Bekçi destek oldu

Projeye ilk başladıkları dönemde fabrikadaki bekçinin bile maaşından kesip bu projeye katkıda bulunduğunu söyleyen Jürgen Ziegler, "Bu projeyi kriz var diye durdurursak bundan en çok çalışan işçilerimiz zarar görür. Çünkü onlar da bu projeye gönülden destek veriyorlar. Şirket içinde yaptığımız tüm harcamalardan kıstık ama projeye olan desteğimizi hiç esirgemedik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!