Bebek cesedi kutuya girdi, Canbebe kahroldu

Güncelleme Tarihi:

Bebek cesedi kutuya girdi, Canbebe kahroldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 00:00

15 gün içinde 27 yenidoğan bebeğin hayatını kaybettiği Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde bebeklerin ailelere ürettikleri yenidoğan bez ambalajı içinde teslim edilmesi Canbebe’yi kahretti.

Canbebe yetkilileri, "Tüketicilerimiz bizim konuyla hiçbir ilgimiz olmadığını biliyor. O nedenle hiç olumsuz tepki gelmedi. Ancak, gerçekten çok üzgün ve şaşkınız. Böyle anılmak istemezdik" dedi.

Ölümlerin yaşandığı hastaneye kendilerinin özel olarak bez göndermediğini dile getiren yetkililer şunları söyledi:

Hikayeler dolaşıyor

"Hastane bezleri kendisi tedarik etmiş olabilir. Bir şekilde sadece kutuyu kullanmış da olabilir. ama bizim hiç bir ilgimiz yok. İlgimiz olmadığı için hastaneyi de arayıp herhangi bir şey söylemedik. Her yerde hayatını kaybeden bebeklerle birlikte anıldık. Hep bizim kolimiz gösterildi. Çok üzgünüz."

Bebeklerle ilgili çok sayıda hikayenin dolaştığını belirten yetkililer şöyle konuştu: "Şimdi bazı yerlerde ’İçindeki bebeğin ismi Cananmış’, ’Cansız bebek Canbebe kolisine girdi’ gibi bir mizansen yaratıyor. Hakkında tahkikat sürdürülen bu hastane ile hiç bir ilişkimiz olmadığı için bu hikayeler çok sorumluluk taşımıyor. Hiç alanımız olmayan bir konuda bizi kullanıyorlar. Böyle olumsuz, ayda 27 bebeğin öldüğü bir olayda anılmak hiç hoş değil. Şimdilik tepki gelmedi ama satışlarımızın bundan nasıl etkileneceğini de bilmiyoruz."

800 milyon YTL’lik pazar

Astel Kağıtçılık tarafından üretilen Canbebe 800 milyon YTL’lik hacme ulaşan bebek bezi pazarında ilk 3 firma arasında yer alıyor. Pazarın yaklaşık yüzde 80’ini 6 ana marka elinde bulunduruyor. Bunlar arasında 1986 yılında Türkiye’ye ilk hazır bebek bezi olarak giren Prima, Molfix, Canbebe, Huggies, Evybaby ve geçtiğimiz yıl Ülker tarafından üretilen Baby Star bulunuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!