Bebek bezinde adet düştü ciro arttı

Güncelleme Tarihi:

Bebek bezinde adet düştü ciro arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

2012 yılında cirosunu yüzde 23 arttırarak 160 milyon Euro’ya çıkaran hijyenik ürünler pazarında faaliyet gösteren Ontex, 2013 yılını yüzde 20 büyüme ve 193 milyon Euro ciro ile kapatmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

2012’de bebek bezi pazarında adet bazında yüzde 7’lik bir küçülme yaşandığını ifade eden Ontex MEA Genel Müdürü Özgür Akyıldız, bebek bezi pazarının 2.5 milyar adetten 2.3 milyar adete düştüğünü belirtti. Akyıldız, “Sektörde adet bazında daralma yaşansa da Canbebe markamızla yüzde 14’lük büyüme yaşadık. Aynı dönemde sektör cirosunu yüzde 9 arttırırken, firma olarak ciromuzu yüzde 23 arttırdık. 160 milyon Euro’luk ciromuzun 73 milyon Euro’sunu ihracattan elde ettik. 2013 yılında ilk kez yurt dışı satışlarımız, yurt içindeki satışları geçecek” diye konuştu. Sektörde ilk 3 içerisinde yer aldıklarını dile getiren Akyıldız, “2013 yılına 40 milyon dolar yatırım yaptığımız Silivri’deki fabrika başladık. Bu fabrikada 1.4 milyar adet bebek bezi, 200 milyon adette hasta bezi üretim kapasitesine sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

AFRİKA’DAN DA SORUMLU

Yılın ilk 3 ayında beklenen rakamların üzerinde bir büyüme yakaladıklarını anlatan Akyıldız, “2013 yılında bebek bezi pazarında yüzde 25, hasta bezi pazarında yüzde 10 büyüme hedefliyoruz. Hijyenik ped pazarında da 2013 ve sonrasında etkinliğimizi çok hızlı bir şekilde artırmayı planlıyoruz” diye konuştu. Ontex Türkiye’nin tüm Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu olarak çalıştığını kaydeden Akyıldız, Canbebe markası ile Cezayir, Gürcistan ve Makedonya’da bebek bezi pazarlarında lider olduklarını söyledi. Ontex Türkiye’nin Avrupa ülkelerine de ihracat yaptığının altını çizen Akyıldız, Pakistan, Cezayir ve Fas’ta da fabrikalarının bulunduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!