Baysal hâlâ kayıp

Güncelleme Tarihi:

Baysal hâlâ kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gıyabi tutuklu olarak aranırken, başka bir davayla ilgili olarak İstanbul'da ifade verdikten sonra Adliye'den elini kolunu sallayarak ayrılan, Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) eski Genel Müdürü Özal Baysal, hâlâ yakalanamadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün skandaldan sonra yaptığı Baysal aranmıyor’ açıklamasına rağmen dün zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle yargılandığı Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi Baysal'ın gıyabi tutukluluğunun devamını kararlaştırdı. Baysal, TKB Genel Müdürü olduğu dönemde, TYT Bank, İmpexbank ile Marmarabank'a teminatsız kredi verdiği, ‘hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal’de bulunarak zimmetine para geçirdiği ve bankayı zarara uğrattığı gerekçesiyle 12 yıl 5 ay on gün ağır hapis, 1 trilyon 504 milyar 136 milyon 227 bin 569 lira ağır para cezasına çarptırılmıştı. Baysal hakkındaki kararın, Yargıtay tarafından ‘eksik soruşturma’ gerekçesiyle bozulması üzerine sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün devam edilen davaya gıyabi tutuklu olarak aranan ancak yakalanamayan Baysal katılmazken, avukatları Yalçın Kasaroğlu ve Ergun Özer katıldı. Duruşmada, TKB'nin avukatı Vedat Ahsen Coşar da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!