Bayram müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bayram müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 01:44

GAYRİMENKUL sektöründeki oyuncularından bayram öncesi konut tüketicisine iyi haber geldi. Sektörün bir araya gelerek başlattığı kampanyada süre 15 gün daha uzadı.

Haberin Devamı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında peşin ve kredili alımda yüzde 20 indirim yapılacağı açıklamıştı. Kampanyada peşinat oranı da yüzde 20’den yüzde 5’e çekildi. Yapılan açıklamada ‘Birlikten Güç Doğacak Türkiye kazanacak’ kampanyasına yoğun talep olduğu, bu nedenle sürenin 30 Haziran’a kadar uzatıldığı belirtildi.

6 MİLYAR KREDİ

Konut pazarında kampanya etkisi ile ciddi bir hareketlilik olduğunu belirten İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bir kısım firmalar kampanya için ayırdıkları evlerin tamamını sattı. Kampanya sektöre ve ekonomiye can suyu kattı” dedi. GYODER tarafından yapılan açıklamada ise kampanyadan yararlanmak isteyenlerin ilgisi sonucu, 3 kamu bankasından alınan konut kredisinin 6 milyar TL’ye ulaştığı belirtildi.

15 BİN KONUT

Haberin Devamı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise “42 firma olarak başladığımız kampanyada süreç içinde 100 firmaya ulaştık. İstanbul dışındaki illerde de kampanya uygulandı. Birinci ve ikinci elde toplam 8 milyarlık bir satış hacmi oluştu. Bu da 15 bin konut satışı anlamına gelir. Seçim beklentisi, Ramazan ayı ve dolardaki artışa rağmen piyasa canlandı. Şimdi bir kısım tüketici seçim sonrasını bekler diye kampanya süresini 15 gün uzattık. Bu ek süre ile 12-15 milyarlık satış hacmine ulaşmayı öngörüyoruz” dedi.
Yüzde 20 indirimle 500 bin liralık bir konutun satış fiyatı 400 bin liraya düşecek. Vatandaş bu evi almak için yüzde 5’e denk gelen 20 bin lirayı peşinat verecek. Kalan yüzde 15 peşinat oranı ise firmalar tarafından vadelendirilecek. Konutta KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e, tapu harcının binde 20’den binde 15’e düştüğünü ve konut kredi faizlerinin 0.98’e çekildiğini belirten sektör temsilcileri konut alıcısı için fırsat dönemi yaşandığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!