Bayer’de plastik grubu ilaç grubunun önüne geçti

Güncelleme Tarihi:

Bayer’de plastik grubu ilaç grubunun önüne geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2003 01:52

Dünyanın en büyük kimya kuruluşlarından birisi olan Bayer, plastik ürünlerinin üretim ve satışını Polymers adı altında topladı. Tüketiciler tarafından ilaç şirketi olarak tanınan Bayer'de yeni düzenleme ile plastik grubunun büyüklüğü ilaç grubunun önüne geçti.

Bayer'in plastik ürünlerden elde ettiği gelir ilaçtan elde ettiği geliri aştı. Dünyada asprin ile bütünleşen Bayer'in plastik üretimi ve satışı Polymers markası altında toplandı

Almanya'nın Köln kentinde Polymers'in tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bayer Polymers Başkanı Hagen Noerenberg, Polymers'in Bayer topluluk gelirlerinin yüzde 38'ini elde ettiğini Bayer İlaç'ın ise topluluk gelirindeki payının yüzde 32 düzeyinde kaldığını söyledi.

Bayer içerisinde daha etkin yönetimi sağlamak amacıyla grupların ayrıştırıldığını belirten Noerenberg, yeni yapıda daha etkin yönetim tekniklerinin uygulanacağını ve müşterinin ihtiyacına göre üretim yapılacağını söyledi.

Polymers'in geçtiğmiz yıl 10.8 milyar euro gelir elde ettiğini belirten Noerenberg şöyle devam etti:

‘‘ Polymers dünyada 120 birimde 23 bin kişiyle hizmet veriyor. Bu yıl 600 milyon Euro yeni yatırım yapmayı ve 2005 yılına kadar çalışan sayısını 18 bine indirmeyi planlıyoruz. Yaptığımız plan çerçevesinde bir yandan büyürken bir yandan da her yıl 700 milyon Euro tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda her yıl ortalama olarak yüzde 8 büyüdük. Yıllık toplam gelirimiz 1993 yılında 5.2 milyar Euro idi şimdi bunun iki katı ciromuz var.

Şirket satın alarak ve yeni yatırımlar yaparak büyümeye devam etmek istiyoruz. En hızlı büyüyeceğimiz bölge olarak Uzakdoğu'yu görüyoruz. Uzakdoğu'da ana yatırım alanımız ise Çin. ’’

MÜŞTERİ MERKEZLİYİZ

Bayer Polymers Başkanı Dr Noerenberg, Polymers'in Bayer Grubu içerisinde en fazla müşteri merkezli kurum olmaya çalıştığını söyledi. Polymers'in sektörünün lideri olmak için çok sıkı çalışacağını ve müşteri merkezli bir organizasyon yapısı oluşturulduğunu bildirdi.

Polymers'in beyaz eşyadan otomotive kadar çok geniş bir alanda binlerce çeşit ürün yarattığını vurgulayan Noerenberg, ‘‘Bu ürünlerin kalitesinin en üst düzeyde sağlanması ve müşteriye en kısa zamanda ihtiyacına uygun malzeme ile ulaşmak için organizasyon yapımızı yeniledik’’ dedi. Polymers'in etkinliğini arttırmak için Bayer'in diğer grupları ile ortak çalışma yaptıklarını belirten Noerenberg şöyle devam etti:

‘‘Polymers'te organizasyon yapımızda sadece müşteriye ilişkin üretim ve satış yönetimine ilişkin yeniliklerde yapıyoruz. Çalışanlara her kademede daha fazla yetki veriyoruz. Polyester, Termo plastik, poliüretan, film ve inorganik temel kimyasallar alanlarında ayrı, ayrı üretim yapan birimlerimizi satışlarından ve kárlarından sorumlu tutuyoruz. ’’ Noerenberg dünyada plastik kullanımının hızla arttığını, günümüzde kişi başına 26 kilogram olan plastik tüketiminin 2010 yılında kişi başına 38 kiloya çıkacağını söyledi. Dünyada başta otomotiv ve telekomünikasyon

olmak üzere tüm sektörlerde birleşmeler görüldüğünü belirten Noerenberg plastik sektöründe de birleşmelerin görüleceğini Polymers'in 2003'te yeni şirketlere satın alabileceğini bildirdi.

Büyüme planımızda Türkiye önemli

Bayer Polymers Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) Bölge Müdürü Jürgen Dahmer, Polymers'in büyüme planında Türkiye'nin çok önemli yer tuttuğunu ve Türkiye'de bir kimya şirketini satın almak istediklerini söyledi. Türkiye'de Polymers ürünlerinin ana kullanıcısı olan otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinin hızlı büyüdüğünü belirten Dahmer şöyle devam etti:

‘‘Türkiye EMEA bölgesinin en önemli ülkelerinden birisi. Biz Bayer olarak Türkiye'de uzun yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Polymers ürünleri alanında da satışlarımızın iki haneli arttığı bir kaç ülkeden birisi. ’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!