Baydur yine başkan

Güncelleme Tarihi:

Baydur yine başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanlığına dördüncü kez eski başkan Refik Baydur seçildi. Üç yıllığına başkan seçilen ve bundan sonra bir daha TİSK Başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Baydur, ‘‘Top ayağıma geldi, kale boştu tecrübeli bir golcü olarak golümü attım’’ dedi. TİSK Genel Sekreteri Kubilay Atasayar da, ‘‘Genel Kurul delegeleri TİSK'te tecrübe ve istikrarı seçti’’ yorumunda bulundu. Son gece TİSK Başkan adaylığından çekilen TÜGİAD Başkanı ve MESS Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Akın ise TİSK seçimlerinin demokratik bir havada geçmediğini söyledi. TİSK kulislerinde, Başbakan Mesut Yılmaz'ın Akın'dan adaylıktan çekilmesini istediği konuşuluyor.

TİSK Başkanlığı seçim sürecini Hürriyet'e değerlendiren Baydur, Çimento İşverenleri Sendikası Başkanı Mesut Erez'in kendi lehine adaylıktan çekilmesi ve rakibi Akın'ın Genel Kurul'daki sert konuşmasının seçimlerin tümüyle kendi lehine dönmesini sağladığını belirtti. Baydur, 5'li sivil İnisiyatif örgüt başkanları ile Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit'in kendisi hakkındaki ‘Sitayişkar’ değerlendirmelerinin delegeleri etkilediğini ve yeniden kazanmasında etkili olduğunu söyledi. 9 yıldır TİSK Başkanı olduğunu anımsatan Baydur, yeni dönemde ilk icraatının TİSK’ten kopan Tekstil İşverenleri Sendikası'nı tekrar bünyeye katmak için Başkanı Halit Narin'le görüşmek olacağını bildirdi.

Akın ise, ‘‘Delegeler bir adaya oy atmaya mecbur bırakıldı. Böyle olacaksa, bundan sonra delegelerin Genel Kurul'a gelmelerine gerek yok. Bana çekilmemi telkin eden abilerime sitem ediyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!