Baydur yeniden TİSK başkanı

Güncelleme Tarihi:

Baydur yeniden TİSK başkanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2001 01:55

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 21'inci Olağan Genel Kurul toplantısında dün yapılan seçimde, başkanlığa 12 yıldır bu görevi yürüten Refik Baydur tekrar seçildi.

181 delegeden 170'inin oy kullandığı genel kurulda başkanlığa aday olan Refik Baydur 89, MESS Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ise 81 oy aldı. Böylece, Refik Baydur 8 oy farkla 3 yıl için yeniden TİSK Genel Başkanı oldu.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Refik Baydur'un önceki gün TİSK Genel Kurulu‘nda yaptığı konuşmada, ‘‘İş Güvencesi Yasası Tasarısı‘nı 1.5 yıldır Bakanlar Kurulu‘nda bekletiyorum’’ sözlerinin ‘‘fevkalade çirkin, yakışıksız ve haddini aşan bir konuşma’’ olduğunu bildirdi. Okuyan, hükümetin Baydur tarafından yönetilmediğini, hükümetin Başbakanı‘nın Bülent Ecevit olduğunu belirterek, ‘‘İş Güvencesi Yasası, mutlaka ve mutlaka çıkarılacaktır’’ dedi. Okuyan, Baydur'un konfederasyonun 21. Olağan Genel Kurulu‘nda yaptığı konuşmada, ‘‘İş Güvencesi Yasa Tasarısı‘nı 1.5 yıldır Bakanlar Kurulu'nda bekletiyorum’’ şeklinde söz sarfettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

‘‘Baydur'un yaptığı konuşma, fevkalade çirkin, yakışıksız ve haddini aşan bir konuşmadır. (Ben 1.5 yıldır İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nı Başbakanlık‘ta bekletiyorum) diyerek sırf orada kongreyi etkilemek, kongreyi kazanabilmek amacıyla böyle bir konuşma yapmıştır. Çok çirkin ve ayıplıyorum. Sadece kongreyi kazanmaya ve TİSK‘in saygıdeğer delegelerini etkilemeye matuf, haddini aşan bir konuşmadır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!