Bay Vitali’nin sözünü tuttu, yeni fabrikaya 30 milyon dolar yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Bay Vitali’nin sözünü tuttu, yeni fabrikaya 30 milyon dolar yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2008 00:00

Vakko’nun yeni üretim merkezi İstanbul Esenyurt’ta açıldı. Yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırımla faaliyete geçen üretim merkezinde 400 kişi istihdam edilecek.

Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko’nun 1’inci ölüm yıldönümünde açılan merkezin kriz ortamında bir moral olabileceğini dile getiren Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Bay Vitali, açılışın ekonomide yaşanan böyle güç günlerde olmasından eminim ayrıca mutlu olacaktır. Bizim ondan öğrendiğimiz şudur: ’Zor günler, doğru işlere inanmaya devam ederek geçer. Buna biz inanmazsak, müşteriler inanmazsa, krizler nasıl biter.’ Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Moda merkezi de açılacak

Merter’den taşındıktan sonra onun iki katı büyüklüğünde biri İstanbul Esenyurt’ta diğeri Nakkaştepe’de iki yeni merkez kurduklarını hatırlatan Cem Hakko şunları söyledi: "En büyük hedefimiz, teknolojinin değişimiyle ortaya çıkan yeni imkanlardan en iyi şekilde yararlanarak, üretime verdiğimiz öncelikli önemi devam ettirmek. Yeni açılan bu merkez bu anlayışla gerçekleşti. Çünkü biz bu ülkeye mal olmuş kendi markamıza titizlikle sahip çıkmayı gelecekte de sürdürmeye kararlıyız. Bu küresel zor günlere rağmen, inşası bitmek üzere olan Vakko Nakkaştepe Moda Merkezi’ni 2009’un ilk aylarında açacağız. Dünyanın en sayılı moda merkezlerinden biri olması en büyük hedefimiz."

Merkezin açılışında konuşma yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, Vitali Hakko’nun yaşam hikayesinin girişimciler için örnek teşkil edebileceğini belirterek, "Eksinin altında bir güçle girilen hayat mücadelesinden buralara kadar geliyorsunuz. Bu azmin ve kararlılığın önünde bir şey duramıyor. Bunu görebilmenin gelecek nesil için örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Vakko 1934 yılında Şen Şapka’dan çıkmış. Ama bu şapka içinden tavşan değil, Vakko devi çıkmış ve marka haline gelmiş" dedi.

Beyoğlu’ndan taşındığını unuttu

VAKKO’nun geçtiğimiz yıllarda İstanbul Beyoğlu’ndaki binasının başka bir yere taşındığını unutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko ile bir anısını şöyle anlattı: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı dönemimde Vitali Bey’i yakından tanıdım. İstanbul sevdalısıydı. Bende Beyoğlu sevgisiyle büyümüş biri olarak kendisinden bir şey rica ettim. İstiklal Caddesi’ndeki Vakko binasının dış cephesine eski görünümünü kazandırmasını istedim. Kendisi ünlü bir İtalyan tasarımcıya projeyi çizdirdi. Sonra bana gösterdi. Hakikaten bina Beyoğlu’nun eski görünümünü yansıtıyordu. Ancak bu projenin uygulamaya geçme imkanı olmadı. Dilerimki Hakko ailesi bu işi gerçekleştirir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!