Batum’da sınır kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Batum’da sınır kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 17:31

BAYRAM tatilinin 9 güne olmasıyla birlikte insanlar tatil noktalarına akın etti. Deniz, kum, güneş tatilini tercih edenler Ege ve Akdeniz’i tercih etti. Yoğun talep sonrası otellerin doluluk oranları yüzde 100’e yaklaşırken, yollarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Ancak Türkiye’de yaşanan yoğunluk kıyı şeridi ile sınırlı kalmadı. Özellikle Karadeniz Bölgesi de yoğunluktan nasibini aldı. Trabzon Uzungöl yolunda kilometrelerce uzunluğunda araç trafiği oluşturdu. Gürcistan’a geçiş yapmak isteyenler de sınır kapısına akın etti.

Batum’da sınır kuyruğu

Nüfus kağıdı ile geçiş yapılabildiği için çok büyük yoğunluk yaşandığını ifade eden bir tur şirketi yöneticisi, “İnsanlar kuyruklarda fenalaşıyor. Kalp krizi geçirenler oldu. 5 saatte sınırı geçebilen mutlu oluyor.

Türk tarafında sadece 4 memur çalışıyor. Gürcistan tarafında ise 10 memur var. Tatilcilerin yanına bir de Gürcistan’dan gelen çay işçileri eklenince kalabalık daha büyük boyutlara ulaşıyor. Bu iş havalimanlarındaki gibi Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarının ayrı yerlerden çıkış ve giriş yapması ile çözülebilir. Sadece insan yoğunluğu da değil. Çok uzun araç kuyrukları oluştu. Geceleri arabalarında yatanlar var. Ne restoran yetiyor ne de oteller” diye konuştu.

Batum’da sınır kuyruğu

Osmangazi’den 5 günde  400 bin 523 araç geçti

Haberin Devamı

KOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 1 Temmuz’da ulaşıma açılan Osmangazi Köprüsü’nden 5 günde 400 bin 523 araç geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. 1 Temmuz’da gece yarısı köprü ulaşıma açıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada “İzmit Körfezimizin ve ülkemizin gözbebeği, Osmangazi Köprümüzün günlük araç geçiş sayıları. Nice eserlere inşallah” diyerek, 1 Temmuz günü 49 bin 942, 2 Temmuz günü 83 bin 147, 3 Temmuz günü 83 bin 710, 4 Temmuz günü 75 bin 650 ve 5 Temmuz günü 108 bin 74 bin olmak üzere 400 bin 523 araç geçişi olduğunu açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!