Batman’da 30 fabrika bacası tütüyor, 22.5 milyon lira yatırımla kolej de gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Batman’da 30 fabrika bacası tütüyor, 22.5 milyon lira yatırımla kolej de gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Güneydoğu’daki ekonomik gelişmeler bölgeye ‘özel eğitim’ yatırımlarını da tetikledi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Batman’da 32.5 dönümlük alana 22.5 milyon liralık yatırımla kolej kampüsü kuruyor. Yücel, Başbakan Tayyip Erdoğan’a inşaatı 1 yılda tamamlama sözü de verdi.

GÜNEYDOĞU’nun en hızlı gelişen illerinden Batman’da özel eğitim kurumlarının yatırımları da hızlandı. Halen 3 özel eğitim kurumunun da kolejinin bulunduğu Batman’a Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel de, 22.5 milyon liralık yatırımla 32.5 dönümlük alana anaokulu, kolej kampusu inşa edecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’daki toplu açılışları sırasında “Bu yatırımı 1 yılda tamamlarız” diye söz de veren Yücel, Doğu’da arsa tahsisi sağlanması halinde diğer illerde de kolej yatırımı yapabileceklerini söyledi.

Bilim müzesi ve tenis kortu

Batman’daki yatırımı, uzun süredir Uğur Dersaneleri’nin Batman temsilciliğini yapan ve birlikte Van’da da Bahçeşehir Koleji açtıkları Turgut Önal ile kolej yatırımı yapacaklarını belirten Enver Yücel, şöyle konuştu: “Batman’a bir eğitim kampüsü kuruyoruz. 32.5 dönümde 24 derslikli ilköğretim okulu ve 12 derslikli lise yapıyoruz. İçinde ayrıca 320 kişilik kapalı tiyatro salonu, 700 kişilik amfitiyatro, bir bilim müzesi, gözlem evi, 600 oturma kapasiteli kapalı syor salonu, fitness center, çim saha, tenis kortu, açık voleybol ve basketbol sahası, Miniatürk Batman, lojman binası ve uygulama bahçesi olacak. 2012-2013 öğretim yılında öğrenime açılacak.”

Diyarbakır’ı büyütürüz

Enver Yücel, Batman yatırımının Güneydoğu’daki en büyük ilköğretim ve lise eğitim kompleksi yatırımı olacağını ifade etti. Yücel, şunları dile getirdi: “Şimdi Diyarbakır’aki kolejimiz için de büyük kampüs inşa etmek istiyoruz” dedi. Van’da yapımını tamamladıkları kolejin açılışını da yakında yapacaklarını açıklayan Yücel, “Arsa temin edilirse Bingöl, Bitlis ve Muş’ta da hemen yatırıma başlayabiliriz.”

Vali: 30 fabrika çalışıyor

Batman Valisi Ahmet Turhan da Batman’ın geçmişteki sıkıntılarını büyük ölçüde aştığını artık ekonomisininde hızla geliştiğini söyledi. Turhan, şöyle konuştu: “Şu anda Organize Sanayi’mizde 30’un üzerinde fabrikamız çalışır durumda. Eski Tekel binasını dahsis ettiğimiz üreticiler de çok başarılı tekstil ve konfeksiyon üretimi yapıyor. 17 fabrika inşa halinde 40’ yakın da başvuru var. Bu da Batman’ımızın bölgenin üretim merkezi olacağını gösteriyor. Bahçeşehir Koleji’nin Batman’a yatırım yapması kentin eğitim altyapısı için yürüttüğümüz seferberliğe de katkı yapar.”

Bahçeşehir Koleji Batman kurucusu Turgut Önal ise, ilköğretim ve lise eğitiminde Bahçeşehir’in dünya markası haline geldiğini, belirterek, “Biz Batman’ın da bu markaya kavuşmasını istedik. Burada Uğur Dersanesi olarak zaten çok başarılı hizmetlerimiz oluyordu. Şimdi Batmanlı çocuklarımız çok iyi bir eğitim kurumuna daha kavuşacak” dedi.
Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel de Batman’ın nüfusunun hızla çoğaldığını, birkaç yıl içinde ‘büyükşehir’ belediyesi statüsünü kazanabileceklerini söyledi. Temel, “Eğitim ve sağlık konularını siyasi tartışmaların dışında tutuyoruz” dedi.

Hasankeyf’i kayda alalım

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak, Batman’a bağlı Hasankeyf’in sular altında kalacak olmasına son derece üzüldüklerini söyleyen Enver Yücel, “Dünyanın en önemli tarihi ve kültürel miraslarından birinin sular altında kalmasını yanlış buluyorum” dedi. Yücel, Hasankeyf’in kapsamlı bir belgesel yapılarak her taşının kayıt altına alınması için gerekli çalışmaları yapmaya üniversite olarak da hazır olduklarını söyledi. Hasankeyf’i gezerken ‘rehber çocuklarla’ karşılaşan Enver Yücel, çocukların zekâsına hayran kaldı ve Hasankeyf tarihini onlardan dinledikten sonra 100 TL harçlık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!