Batıçim'de çağrı fiyatları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Batıçimde çağrı fiyatları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 10:56

Batıçım ortağı Orascom Construction Industries (OCI) Çimento, A grubu hisseler için 2,000 YTL ve B grubu hisseler için 12,25 YTL baz fiyatla çağrı yapacak. Gönüllü çağrı süreci 29 Mart 2007 Perşembe günü saat 09.00'da başlayıp 12 Nisan 2007 tarihinde saat 17.00'de sona erecek.

Batıçım Batı Anadolu Çimento Sanayii AŞ İle ilgili olarak OCI Çimento AŞ'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 23 Mart 2007 tarihinde onaylanan Batıçim hisseleri ile ilgili gönüllü çağrı başvurusundaki çağrı fiyatının toplam 1 YTL nominal bedelli A grubu hisseler için 2.000,00 YTL ve toplam 1 YTL nominal bedelli B grubu hisseler için 12,25 YTL olarak belirlenmiş olduğu kaydedildi. Yazıda, söz konusu çağrıya ilişkin bilgi notunun bugün iki büyük gazetede yayınlandığı belirtildi. Konuya ilişkin olarak yapılan başka bir açıklamada, A ve B grubu hisselerine yönelik çağrı fiyatının, 1,3792 dolar döviz kuru esas alındığında yaklaşık 641,2 milyon dolara karşılık gelen toplam 884,3 milyon YTL hisse bedelini ifade ettiği vurgulandı.

“OLUMLU YAKLAŞACAKLARINI UMUYORUZ”

OCI Üst Yöneticisi (CEO) Nassef Sawiris, şirketin hissedarlarının, hisse fiyatının geçmişteki seyri ile karşılaştırıldığında oldukça önemli bir prim içeren fiyat teklifine olumlu yaklaşacaklarını umduklarını kaydetti.
OCI'nin şirkete olan ilgisi ile doğrudan bağlantılı olarak, hisse fiyatında son dönemde bir yükselme görüldüne işaret edilen açıklamada, OCI'nin Türkiye'de yatırım yapmak, mevcut operasyonlarını genişletmek ve tüm kuruluşlarına en iyi deneyimlerini aktarmak konusunda kararlı olduğu ifade edildi.

Çağrı sürecinde aracı kurum olarak Ak Yatırım görevlendirildi. Gönüllü çağrı sürecinde hissesini satmak isteyen hissedarlar A ve B grubu hisseler için Akyatırım şirket merkeziyle birlikte Ak Yatırım'ın yetkili acentesi Akbank TAŞ'nin İzmir Merkez, İzmir Konak, İzmir Karşıyaka Çarşı, İzmir Bornova ve Ankara Merkez şubelerine ve ayrıca sadece B grubu hisseler için Kadıköy/İstanbul, Bakırköy/İstanbul, Aydın/Söke ve il merkezlerindeki merkez şubelerine başvurabilecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!