Basket eğitimine talep patladı TOBB, okul için devreye girdi

Güncelleme Tarihi:

Basket eğitimine talep patladı TOBB, okul için devreye girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 00:00

Dünya Basketbol Şampiyonası’ndaki Milli Takım’ın başarısı gençleri basketbola yöneltti. Basket okullarına talep geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Basketbol Federasyonu da 3 ilde yapılması planlanan “TOBB 12 Dev Adam Basketbol Geliştirme ve Eğitim Merkezleri” için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

BASKETBOL Milli Takımı’nın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’ndaki başarısı gençleri de heyecanlandırdı. Potadaki başarının ardından Türkiye’deki basketbol okullarına talep patladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ise eğitim merkezleri için düğmeye bastı. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gözet, “Henüz basketbol okullarında kayıtlar başlamadı. Ancak okullara gelen telefonlar ve kayıt formu alanların sayıları geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 arttı. Bu talep artışının nedeni ise Milli Takım’ın başarısıdır” dedi.
Basketbol okullarında kayıtların ekim gibi başladığını söyleyen Fahrettin Gözet, şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünya Basketbol Şampiyonası’nın başlamasıyla okullara ilgi de arttı. Bu yıl genç basketbolcularda geçtiğimiz döneme göre yüzde 25’lik bir artış yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bunda hem basketbol şampiyonasının etkisi var hem de 6 ve 7’nci sınıflar için SBS sınavının kaldırılması etkili oldu.”
Küçülüp sağlıklı büyüyecek
Türkiye’deki basketbol okullarını TBF çatısı altında toplamayı planladıklarını anlatan Fahrettin Gözet, şu bilgileri verdi: “Basketbol okulları sektöründe bulunanlarla iletişim kuruldu. Bu konuda yeni atılımlar yapacağız. Basketbol okulları için basketbol kamuoyu, aileler ve gençler tarafından doğru algılanması önemli. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu konudaki çalışmalarına yardımcı olunması planlanıyor. Sektörü önce küçültüp sonra sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacağız. Ana hedefimiz budur.”
Basketbol okullarının yanı sıra basketbol akademilerini de incelediklerini anlatan Fahrettin Gözet, “Akademi projeleri Çin, Rusya ve Almanya gibi ülkelerde denendi. Daha çok eğitim ve öğretimi de kapsayan bu okullar yani basketbol akademileri kurulması biraz daha farklı bir sistem içerisinde gerçekleşiyor. Öncelikli hedef okulları sağlıklı bir yapıya kavuşturmak” dedi.

Haberin Devamı

Rakamlarla Türkiye’deki basketbol okulları

Türkiye’de 3 bine yakın basketbol okulu var.
Basketbol okuluna 300 bin öğrencinin gittiği tahmin ediliyor.
İstanbul’da fiyatlar 150-350 TL arasında değişiyor.
Bu rakam Ankara’da 80-90 TL’ye kadar düşebiliyor.
Aylık ücretler İzmir’de ise 60 ile 150 TL arasında.
Anadolu’nun diğer illerinde bu fiyatlar 50 TL’ye kadar iniyor.

Haberin Devamı

Şirketlere kaliteli proje götüreceğiz

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu’nun basketbola gönül veren şirketlerle de iletişimde olduğunu belirten Fahrettin Gözet, şöyle konuştu: “Şirketlerle çalışabilmemiz için onlara çok ciddi ve kaliteli projeler üretmemiz gerekiyor. Bu konuda bazı hazırlıklarımız var. Detaylı bir şekilde hazırlanıyoruz. Önümüzdeki dönemde basketbol okulları için şirketlerle işbirliği de yapabiliriz. Şuan mevcut okullar içerisinde şirketlerin de çalışmaları bulunuyor.”

3 farklı ilde ‘TOBB 12 Dev Adam Basketbol Merkezi’ açılacak

TOBB, Türkiye Basketbol Federasyonu’na sponsor olurken, özel bir şart konuldu.
Bu şart gereğince 3 farklı ilde “TOBB 12 Dev Adam Basketbol Geliştirme ve Eğitim Merkezi” yapılacak.
Tesislerin yapılacağı iller TOBB ve TBF tarafından birlikte belirlenecek.
Arazi ve projeler gibi tüm çalışmalar Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından koordine edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!