Başkent Doğalgaz'da toplu sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Başkent Doğalgazda toplu sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 22:09

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) sendikası arasında 403 çalışanı kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Halil İbrahim Kırşan, bir otelde verilen iftarın ardından imza töreni gerçekleştirildi. Kırşan, buradaki konuşmasında, Başkent Doğalgazın hak ettiği değerden özelleştirildiğini belirterek, “Umarım hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan devir prosedürünü de gerçekleştireceğiz” dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise özelleştirilen iş yerlerinin çoğunluğunda çalışanların sendikasızlaştırma ve işten çıkarmayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Kumlu, “Biz, ister devlette çalışalım ister özel sektörde işimizi, aşımızı düşünürüz. Özelleştirilen iş yerlerinde çalışanlar yarın ne olacağım diye düşünmemeli. Patronun kazandığı paradan çalışanına da pay vermesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Başkent Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özkan, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Halil İbrahim Kırşan, TES-İş Genel Sekreteri Mustafa Şahin ve Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu arasında imzalandı.
403 çalışanı kapsayan sözleşme 2 yıl yürürlükte olacak. Sözleşme ilk yıl için işçilerin yevmiyelerine seyyanen 5 TL zam, ikinci yıl için ise enflasyon ile artı 1 puanlık bir artış öngörüyor. Sözleşmeye göre çalışanların yılda 4 kez aldığı ikramiye ve bayram ikramiyeleri ile diğer sosyal yardımlarda da iyileştirme yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!