Başkanlar Ümit Boyner’i gösterdi, TÜSİAD yine kadın başkan seçecek

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar Ümit Boyner’i gösterdi, TÜSİAD yine kadın başkan seçecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

TÜSİAD Başkanlar Konseyi, dün Koç Holding’in İstanbul Nakkaştepe’deki toplantısında, anketlerden çıkan eğilimleri de dikkate alarak, Başkan Yardımcısı Ümit Boyner’in 21 Ocak’ta başkan adayı gösterilmesi konusunda tavsiye kararı aldı. Uzun süredir ilk kez başkan adayı seçiminde zorlanan TÜSİAD, çözümü yine “kadın başkanla devam”da buldu.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın 21 Ocak 2010’da görevini bırakacağı kişinin de bir kadın olacağı hemen hemen kesinleşti. TÜSİAD’ın üyeleriyle yaptığı anketin ardından dün gerçekleşen Başkanlar Konseyi toplantısında da Ümit Boyner’in ismi öne çıktı. Başkanlar Konseyi, halen TÜSİAD’da Başkan Yardımcısı olan Ümit Boyner’in başkanlığa adaylığı konusunda tavsiye kararı aldı.
Yönetime 3 kadın girmişti
TÜSİAD’ın Ocak 2005’te yapılan 35’inci genel kurulunda Ömer Sabancı başkanlığa seçilirken yönetime de üç tane kadın girmişti. Bu kadınlar Ayça Dinçkök, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’di. Bir sonraki yönetim de Arzuhan Doğan Yalındağ başkanlığı üstlenirken, Ümit Boyner de                    başkan yardımcılığına geldi.
40’ncı genel kurul
İlk kadın başkan olarak TÜSİAD tarihine geçen Arzuhan Doğan Yalçındağ, iki yıl uzayan başkanlığını bir yıl erken bırakıp, 21 Ocak 2010’da yapılacak 40’ıncı genel kurulda görevi devre hazırlanırken,  bir başka kadının yerine geleceği de kesinlik kazandı. TÜSİAD’ın diğer başkan yardımcısı Ferit Şahenk’in Doğuş Holding’teki işlerinin yoğunluğu nedeniyle başkanlığa sıcak bakmaması, Ümit Boyner’i tek isim olarak zirveye taşıdı. 46 yaşındaki Ümit Boyner, halen Altınyıldız, Boyner Mağazacılık ve Beymen’i çatısı altında bulunduran Boyner Holding’in Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütüyor. TÜSİAD’da ise başkan yardımcılığının yanı sıra Tanıtım Konseyi Başkanlığı gibi pek çok görevi de üstlenmiş bulunan Boyner, aktif bir işkadını olarak tanınıyor.
Ankette öne çıktılar
TÜSİAD’da gelenek olarak Başkanlar Konseyi’nin belirlediği isim genel kurul tarafından başkan seçiliyordu. Ancak bu kez farklı bir yöntem izlenerek, üyelerin de görüşlerini bildirmesi için bir anket düzenlendi. TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç imzasıyla üyelere gönderilen ankette, farklı bir takım öneri ve isimler ortaya atılsa da çoğunluk Ferit Şahenk ya da Ümit Boyner’i başkan olarak görmek istediğini belirtti.
Konsey de ‘Boyner’ dedi
Ancak anketin sonuçlarının ortaya çıkmasından hemen sonra Ferit Şahenk, başkanlığa aday olmadığını bir kez de açıklayıp, “Ümit Boyner ve diğer arkadaşlarım bu işi yapacak donanıma sahip” diyerek topu diğer başkan yardımcısına attı. Dün de TÜSİAD Başkanlar Konseyi, Koç Holding’in İstanbul Nakkaştepe’deki merkezinde toplanarak, bir saat kadar süren toplantı yaptı. Bu toplantıdan çıkan isim de Ümit Boyner oldu.

Haberin Devamı

Koç: Tavsiye kararı aldık

Haberin Devamı

RAHMİ Koç, Asım Kocabıyık, Feyyaz Berker, Selçik Yaşar, Güler Sabancı, Tuncay Özilhan, Zekeriya Yıldırım, Mustafa Koç, Halis Komili, Muharrem Kayhan, Pekin Baran, Erkut Yücaoğlu, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın katıldığı TÜSİAD Başkanlar Konseyi toplantısında Ümit Boyner ismi üzerinde uzlaşmaya varıldı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, “TÜSİAD Başkanlar Konseyi, değerlendirmeler sonucunda, halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Ümit Boyner’e yeni dönemde Başkanlık görevini üstlenmesini tavsiye etme kararı almıştır” dedi.

Şimdi sıra genel kurulda

MUSTAFA Koç, TÜSİAD başkan adayı ile ilgili açıklamasında, “Hiç şüphe yoktur ki, TÜSİAD yönetim organları seçiminde nihai karar mercii olan genel kurul. Türk iş dünyasını, hem ulusal hem de uluslararası arenada layıkıyla temsil edecek bir yönetim kadrosunu yine oluşturacak, bayrak başarıyla ve gururla taşınmaya devam edilecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!