Bartın'dan dünyaya çorap ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Bartından dünyaya çorap ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 11:31

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde günlük 36 bin çift çorap üretilen fabrikadan, Almanya'dan ABD'ye kadar çok sayıda ülkeye ihracat yapılıyor.

Haberin Devamı

Bu yılın ağustos ayında faaliyete başlayan Kenanoğlu Şirketler Grubu'na ait, 150 kişinin çalıştığı Tess Çorap Fabrikasında üretilen çoraplar Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Rusya ve ABD'ye ihraç ediliyor.

Yaklaşık 10 milyon avro yatırımla beldeye kurulan tesisten, yıllık yaklaşık 20 milyon avro tutarında ihracat yapılması amaçlanıyor.

Tess Çorap Fabrikası Genel Müdürü Eyüp Diler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika sayesinde beldeye ayda 100 bin liraya yakın girdi sağlandığını, önemli oranda kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Çalışan sayısının 400'e ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Diler, şöyle konuştu:

“Fabrikamız 5 bin metrekare kapalı olmak üzere 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Tamamen son teknoloji ve bilgisayarlı 200 adet makine ile üretim sürdürülüyor. Günlük 36 bin çift çorap üretimimiz var. Yıllık yaklaşık 20 milyon avroluk ihracat yapmayı hedefliyoruz. Fabrikada günde 3 vardiya olmak üzere 24 saat üretim yapılmaktadır. Tesisin kurulmasının ardından beldede ciddi anlamda ekonomik canlılık ve hareketlenme yaşandı. Herkes tarafından da destekleniyoruz.”

Haberin Devamı

Diler, daha önce beldeden ekonomik nedenlerle göç edenlerin geri dönmeye başladığına dikkati çekerek, “Fabrikanın işçi alımları ile bu dönüşler devam edecektir. Bölgeye ekonomik katkı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!