Bankazedelere ödeme 12 Temmuz'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bankazedelere ödeme 12 Temmuzda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

1994 KRİZİ sırasında kapatılan TYT Bank, Marmarabank ve Impexbank'ın tasarruf sahiplerine 1'er milyar liraya kadar olan paraların ödenmesine 12 Temmuz'da başlıyor. Merkez Bankası şubelerinden gerçekleşecek ödemeler 23 Temmuz'da sona erecek.

Bankalar Kanunu gereği, izinleri iptal edilen TYT Bank, Marmara Bankası ve Impexbank'tan alacaklı olan mudilere ödemeler, 12 Temmuz 1999 tarihinden itibaren başlayacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan yapılacak ödemeler, 23 Temmuz 1999 tarihinde tamamlanacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından ödemelere ilişkin bir duyuru yayınlandı.

Duyuruda, üç bankanın izinlerinin iptal edildiği tarih itibariyle, sigorta kapsamında tasarruf mevduatı bulunan gerçek kişilere, alacaklı oldukları banka şubelerinin bulunduğu illerdeki Merkez Bankası şubelerince belirtilen esaslar çerçevesinde Fon'dan ödeme yapılacağı kaydedildi.

Ödeme yapılacak kişiler, kimlik belgesi, hesap cüzdanı, ikametgah ilmuhaberi ve mirascılık belgelerinin aslı ve birer fotokopisi ile birlikte Merkez Bankası Şubesi'ne başvuracak.

BÖLÜNMÜŞ HESABA NOTER

Sigorta kapsamı dışındaki hesaplardan sigorta kapsamındaki hesaplara aktarılmak suretiyle açılan hesaplar ile bölünmek suretiyle açılan tasarruf mevduatı hesabı sahiplerine yargı kararları gereğince ödeme yapılamayacak. Bölünen hesap sahiplerinden noter aracılığıyla alacakları temliknamenin ibrazı halinde ana hesap sahiplerine ödeme yapılacak.

Merkez Bankası şubelerindeki listelerde isimleri bulunmayan kişilerin hesaplarının, söz konusu bankaların İstanbul'da bulunan şubelerinde bulunması halinde mudiler, İstanbul'daki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Fon Hukuk Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacaklar.

Hesabın, söz konusu bankaların İstanbul dışındaki illerdeki şubelerinde bulunması halinde mudiler, Ankara'da bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bankalar Tasfiye Müdürlüğü'ne başvuracaklar.

Bankazedelere ödemeler adlarının başharflerine göre düzenlenen takvime göre yapılacak. Adlarının başharflerine göre belirlenen tarihlerde başvurmayan veya bu süre içerisinde paralarını tahsil edemeyen mudiler, tabloda yer alan en son tarihten sonraki günlerde de paralarını tahsil edebilecekler. Banka hesap numarasının belirtilmesi halinde EFT ile istenilen bankaya havale de yapılabilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!