Bankalar metro için yarıştı, Hacısayid 900 bin dolar verdi

Güncelleme Tarihi:

Bankalar metro için yarıştı, Hacısayid 900 bin dolar verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 00:00

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay, metro, hafif  metro, füniküler ve teleferik hatlarının işletmeciliğini yapan şirketi İstanbul Ulaşım A.Ş. 22 metro istasyonundaki ticari alanlarının kiralanması için dün ihale yapıldı. TURYAP tarafından tekliflerin toplandığı ihalede, yarım metrekarelik bile alan isteyen firmalar olurken, gıda, bankacılık, kozmetik, kafeterya ve gsm operatörleri tekliflerini sundu. 22 metro istasyonunda toplam 363 metrekarelik alan kiralamak isteyen kozmetik firması Flormar, bu alanlar için 600 bin lira önerdi. Buna göre firma metrekare başına 1652 lira önermiş oldu. Hacısayid ise bir alt markası için 12 noktada toplam 900 bin dolarlık teklif sundu. Ulaşım A.Ş. toplanan bu teklifleri değerlendirecek ve Kurban Bayramı’ndan sonra alanların kime kiralandığını açıklayacak.
Girişimciler talep gösterdi
Dün düzenlenen ihalede, 292 adet kiralanabilir alan için teklifler toplandı. Gelen tekliflerin 101 tanesi bankaların ATM talepleri için olurken, burada fiyat 2 bin doları buldu. Toplamda 34 adet kurumsal firma teklif verirken, 31 adet bireysel başvuru yapıldı. Böylece 292 adet kiralanabilir alanın 166 tanesi için teklif alınmış oldu. Metrekare fiyatı 300 dolardan başlayan ihalede, bankaların ATM alanları için ver tekliflerde bu fiyat 2 bin dolara kadar yükseldi. Bireysel olarak teklif veren markasız işletmeler için oluşturulacak 3T Peron’a da en çok teklif 25-30 yaş arasındaki girişimcilerden geldi.
Yarım metrekare istedi
İhalede en az 1 metrekarelik alanlar satışa çıkarken, bundan daha küçük yer talep edenler de oldu. 22 istasyonda faturalara yönelik Ödeme noktası oluşturmak isteyen bir firma, yarım metrekarelik alanlar istedi. Remax firması ise, Taksim Metrosu için teklif sundu. İhalede diğer alanlar için teklif veren kuruluşlardan bazıları ise Turkcell, Avea, Starbucks, Komşufırın, Karafırın, KaraTren, Kahve Dünyası gibi kuruluşlar oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!