Bankalar Kanunu imzaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bankalar Kanunu imzaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Haftalık olağan toplantısını dün yapan Bakanlar Kurulu, Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında bugün yeniden toplandı. Bakanlar Kurulu, Bayrak Kanunu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan tüzükte gerekli değişiklikleri yaparak, tekrar Danıştay'a gönderilmesini kararlaştırdı. Bankalar Kanunu ilgili tasarı da imzaya açıldı.

Perde Arkası: Armatörlere kredi borcu ödemesi yok

Armatörlerin kamu bankalarına olan kredi borcunun ertelenmesine ilişkin, Ocak 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali önerisinin, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında kabul görmediği öğrenildi.

Buna göre, armatörlerin 270 milyon doları bulan kredi borçlarının ''1 yılı ödemesiz 5 yıla yayılmasına'' ilişkin 11 Ocak 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararı geçerliliğini koruyor.

Edinilen bilgiye göre, armatörlerin özellikle Emlakbank'a olan ve vadesi gelen kredi borçlarının ertelenmesi konusu, yılbaşında yoğun olarak gündeme gelmiş ve durumu değerlendiren Bakanlar Kurulu 270 milyon dolarlık borca ilişkin 1 yılı ödemesi 5 yıla yayıması konusunda, 11 Ocak 2001 tarihinde karar almıştı.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında ise bu kararın iptali önerisi gündeme getirilirken, bu öneri kabul görmedi. Böylece, armatörlerin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu'nun önceki kararı, geçerliliğini korumuş oldu.

PETLAS'I KURTARMA OPERASYONU

Uçak lastiği üretmesi nedeniyle özel bir öneme sahip olan Petlas tesislerinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi de Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü.


Edinilen bilgiye göre, 30 milyon dolarlık yatırım teşvik belgesi alamadığı için sadece 3 milyon dolarlık yatırım yapabilen ve özelleştirme döneminde alınan teminatı serbest bırakılmayan Petlas, 764 işçisini ücretsiz izne çıkararak fabrikada üretimi durdurma yoluna gidiyor.


Bakanlar Kurulu'nda tesisin gözden çıkarılamayacak kadar önemli olduğu görüşü dile getirildi. Sorunun çözümü için yarın Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun Petlas yöneticileriyle biraraya geleceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!