Bankada parası olan gayrimenkule kayıyor

Güncelleme Tarihi:

Bankada parası olan gayrimenkule kayıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2009 14:22

Projeyi gerçekleştirecek olan Sur Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde işlerin iyiye gitmeye başladığını belirterek “ Konut kredilerinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesi ve Merkez Bankası’nın da faizleri yüzde 7.5’a kadar düşürmesiyle birlikte konut sektöründe canlanma başladı. Bankada parası olanlardan gayrimenkule hızlı bir kayış var” dedi.

Haberin Devamı

Mahalle İstanbul, Dora Park, Greenium, Villa Sera, Selvice Evleri gibi konut projelerinin yanı sıra ofis projeleri de gerçekleştiren Sur Yapı, şimdi İstanbul Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu’yla ortak olarak 200 milyon dolarlık bir yatırımla toplam üç etaptan ve 1012 daireden oluşan AdaPark ismiyle yeni bir proje başlatıyor. 51 bin metrekarelik bir alanda toplam dört yılda tamamlanması planlanan AdaPark’ın 284 konutluk ilk etabının Kasım 2011 yılında bitirileceği açıklandı.

Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu’na ait arazide inşa edilecek olan AdaPark projesinde dairelerin fiyatları ise minimum 134 bin TL ile 534 bin TL arasında değişiyor.

Projeyi gerçekleştirecek olan Sur Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde işlerin iyiye gitmeye başladığını belirterek “ Konut kredilerinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesi ve Merkez Bankası’nın da faizleri yüzde 7.5’a kadar düşürmesiyle birlikte konut sektöründe canlanma başladı. Bankada parası olanlardan gayrimenkule hızlı bir kayış var” dedi.

Sur Yapı’nın İstanbul’da Çekmeköy’e komşu olan Sancaktepe’de başlayacak olan yeni projesi AdaPark’ın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas ve Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“PROJE İKİ ORTAĞIN GELİR PAYLAŞIMIYLA OLACAK”

Basın toplantısında bir konuşma yapan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas “Başarılarımızdan aldığımız güçle her gün daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Sancaktepe’de inşa edilecek olan AdaPark’ın arazi sahibi olan Aydın Örme ile yaptığımız bu işbirliğinin çok güzel sonuçlar yaratacağına inanıyoruz” dedi. Projenin her iki grubun gelir paylaşımı şeklinde bir ortaklıkla yapılacağını belirten Altan Elmas, “Biz projeyi çok sevdik, halkımızın da seveceğine inanıyoruz Projenin ön satış aşamasında yüzde 20’sine yakın bölümü satıldı. Biz yıl sonuna kalmadan ilk etabın tümünün satılacağını umuyoruz. İkinci etabın satışlarına ise 2010 yılında başlayacağız” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Altan Elmas, İstanbul’un çekim merkezlerinden biri haline gelen Sancaktepe’de 51 bin metrekare üzerine inşa edilecek AdaPark’ın üç etaptan oluştuğunu ve ilk etabının Kasım 2009’da inşaatına başlanacağını ve projenin en önemli özelliğinin yüzde 75’inin yeşil alandan ve rekreasyon alanından oluşması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bankada parası olan gayrimenkule kayıyor

“İNSANCIL BİR PROJE GELİŞTİRDİK”

Altan, projenin uzun gökdelenler şeklinde değil, altı katlık yatay bloklardan oluştuğunu, bu yönüyle insanı esas alan ve insancıl bir özellik taşıyan bir proje ortaya çıkardıklarını kaydederek şöyle dedi:

“AdaPark, isminden de anlaşılacağı gibi su öğeleri ve üzerindeki tipik adacıklardan oluşuyor ve meyve ağaçlarıyla şehir hayatı içinde doğaya yaklaşmayı sağlıyor. Özgün peyzajıyla dikkat çekiyor. AdaPark için yola çıktığımızda aklımızda pek çok farklı fikir vardı. Bu proje için yönetim kadrosundan mimari ekibe kadar hepimiz uzun saatler boyunca düşüncelerimizi paylaştığımız toplantılar gerçekleştirdik. Her detayı en ince ayrıntısına kadar tasarladık. Çocuklarımızın nasıl bir ortamda büyümesi gerektiğinden tutun da çalışan insanların hayatını kolaylaştıracak, konfor sağlayacak özellikleri de bünyesinde barındıran bir proje geliştirmeye çalıştık. Bugünün İstanbul’unda dalından meyve koparıp yiyebileceğiniz, bisikletinizle rahatça dolaşıp korkmadan dışarı park edebileceğiniz, huzurlu, güvenli ve doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturduk.”

“SAĞLIK VE TEKSTİLDEN SONRA GAYRİMENKULE DE GİRDİK”

Toplantıda görüşleri açıklayan arazi sahibi Aydın Örme Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın da grup olarak sağlık, tekstil ve perakende olmak üzere üç ana alanda faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, şimdi bu ortaklık ile gayrimenkul geliştirme işine de girdiklerini söyledi. Yaşar Aydın, Adapark’ın inşa edileceği arazinin Aydın Örme’nin fabrikalarının yer aldığı bir olduğunu belirterek, “Zaüman içinde bu bölge de şehir içinde kaldı.Özellikle Çekmeköy yerleşim ve lyaşam alanı olunca Sancaktepe bölgesi de ilgi çekmeye başladı. Çekmeköy’ün sınırındayız ve etrafımız konut dolu. Anadolu yakasında Ataşehir’in ardından bu bölge en büyük konut alanı olacak. Buz bu gidişatı yaklaşık iki yıldır takip ediyorduk ve bu sürede fabrikalarımızı taşımaya karar verdik ve sonuçta fabrikalarımızı Adapazarı’nda 100 bin metrekarelik yeni bir bölgeye taşıdık” dedi.

Yaşar Aydın, proje için neden Sur Yapı’yı tercih ettikleri konusunda da, ortaklık yapacakları kuruluşun kim olacağının kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak “Gayrimenkul işine ilk kez girdiğimiz için doğru bir ortakla işe başlamamız bizim için çok önemliydi. Titiz ve uzun bir seçim sürecinden sonra Sur Yapı ile anlaştık. Projelerinde detay, malzeme kullanımı, işçilik ve kalitesiyle Sur Yapı diğer firmalardan birkaç adım ileri çıktı bizim için. Soğuk, yüksek ve ruhsuz binalardan oluşan proje yerine insan odaklı yeşilin, suyun ve doğanın bütün elemanlarının farklı kullanılacağı bir proje olacak. Bloklar arasında adacıklar olması ve çocukların nefes alacakları bir alana sahip bulunması önemli” diye konuştu.

“FAİZLER DÜŞTÜ,PARA GAYRİMENKULE KAYIYOR”

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altan Elmas, Mart 2009’dan bu yana konut ve inşaat sektöründe net bir düzelme olduğunu, pazarın iyiye gittiğini ve özellikle banka faizlerinin yüzde 1’in altına inmesiyle birlikte bu iyileşmenin ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Elmas, Merkez Bankası’nın gösterge faizlerini yüzde 7.5’a kadar çekmesiyle beraber bankada parası olanlarının faizden ziyade gayrimenkule yöneldiğini belirterek “ Bankada mevduatı olanlardan hızlı bir şekilde gayrimenkule kayış gözlüyoruz. Hatta öyle ki peşin para indirimi talebiyle gelen ciddi sayıda müşteri var. Talepteki bu artış fiyatlara da yansıyacaktır.Çünkü uzun zamandır fiyatlar üzerinde baskı vardı” diye konuştu.

2 MİLYON 200 BİN METREKARE KONUT İNŞA ETTİK”

Altan Elmas, ‘Riski yayma anlamında gayrimenkul dışında başka alanlarda yatırım düşünüyor musunuz’ şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Biz gayrimenkul işini çok iyi biliyoruz. Hem alaylı hem mektepliyiz. Şimdiye kadar çok büyük ve güzel projeler gerçekleştirdik. Gayrimenkulde bir risk de görmüyoruz. O nedenle en iyi bildiğimiz bu alanda dikey büyümeye devam edeceğiz. Sur Yapı olarak sektörde önemli bir oyuncuyuz. Şimdiye kadar toplam 2 milyon 200 metrekarelik konut inşa ettik. Bu çok yüksek bir rakam.Ayrıca Türkiye’de inşa edilen yaklaşık 2 milyon metrekarelik A sınıfı ofisin de 220 bin metrekaresini, yani yüzde 11’ini Sur yapı tek başına gerçekleştirdi”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!