Bankacılıkta yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Bankacılıkta yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2000 00:00

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) resmen faaliyetlerine başladı. Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı, bankacılık alanındaki yetkilerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) devretti.
Haberin Devamı

BDDK'nın daha önce İş Bankası Genel Müdürlüğü olan binasında düzenlenen törende Protokole, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile Kurul Başkanı Temizel imza koydu. Protokolle, TMSF'nin Fon'daki 8 bankanını ihtiyaç duyduğu kaynağın Hazine izniyle tahvil ihracı yoluyla karşılanmasına olanak sağladı.

Temizel, başta banka batıranlar olmak üzere, sektöre, Hükümet'e, TBMM'ye ve halka yönelik önemli mesajlara yer verdiği bir açılış konuşması yaptı. Bu Kurum'un faaliyet geçmesi için Kurul'un beş aydır gece-gündüz çalıştığını söyleyen Temizel, BDDK'nın faaliyete geçmesiyle, bankacılık sisteminde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

İmzalanan protokol ile sistemin güvenilirliğini sağlayan kurumların tek bir kurum gibi birlikte ve işbirliği içinde çalışacaklarını kamuoyuna duyurduklarını vurgulayan Temizel, sistemin geçmişten gelen saygın ve sağlıklı yapısının tartışılmaz olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!