Banka bonoları geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Banka bonoları geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 14:51

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası A.Ş., ilk kez 1980’li yıllarda gerçekleştirdiği banka bonosu ihraçlarına yeniden başlıyor. TSKB, 6 ay vadede 100 milyon TL nominal, 1 yılda 100 milyon TL nominal olmak üzere toplam 200 milyon TL nominal tutarında banka bonosu ihraç ediyor.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili hurriyet.com.tr'ye konuşan TSKB Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, 16-17-18 Ağustos tarihlerinde talep toplamasını gerçekleştirecekleri banka bonosu ihracı ile özel sektörün finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yarcan, ihraç edilecek toplam tutarın 200 milyon TL nominal olup, 6 ay vadeli 100 milyon TL’lik kısmı yatırımcısına hazine bonosu faizi üzerine 55 baz puan, 1 yıl vadeli diğer 100 milyon TL’lik kısmı ise 85 baz puan ek getiri sağlayacağını belirtti.

GELEN TALEP OLUMLU

TSKB'nin 2005 yılından itibaren borçlanma piyasasının gelişimine yönelik gerekli adımları attığına işaret eden Yarcan, şöyle konuştu:

"Yapılan tüm çalışmalar 2010 yılı itibariyle sonuç vermeye başladı. Yılbaşından bu tarafa 9 ayrı özel sektör firması yurtiçi borçlanma piyasasından 600 milyon TL’nin üzerinde kaynak sağladı."

Haberin Devamı

Yarcan ayrıca, kurumsal ve bireysel yatırımcıların düşük faiz ortamının sonucu olarak yüksek getiri arayışı içinde olmalarının, ihraçlara gelen talebi olumlu etkilediğini ve yatırım araçlarının çeşitlenmesinin yatırımcılara daha yüksek kazanç elde edebilecekleri alternatifler sunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!