Bakanlar Kurulu lastik grevini erteledi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulu lastik grevini erteledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 10:20

Lastik-İş sendikasının lastik fabrikalarında aldığı grev kararı ile bu fabrikaların işverenleri tarafından alınan lokavt kararları, "milli güvenliği bozacağı" gerekçesiyle Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süreyle ertelendi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun, Türk Pirelli Lastikleri, Goodyear Lastikleri ve Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi işyerlerinde Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (Lastik-İş) tarafından alınan grev kararları ile söz konusu şirketler tarafından alınan lokavt kararlarını erteleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararnamede, grev ve lokavt kararlarının milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü kaydedilerek 60 gün süre ile ertelenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

DÄ°SK: KARARI YARGIYA TAÅžIYACAÄžIZ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DÄ°SK) Genel BaÅŸkanı Süleyman Çelebi, ''Bakanlar Kurulu, bu kararıyla Anayasa'nın temel ve vazgeçilmez hükümlerinden olan eÅŸitlik ilkesini çiÄŸnemiÅŸtir. 3 lastik iÅŸletmesinin sahiplerine ayrıcalık tanımıştır. Bu kararı, yargıya taşıyacağız. Â

Bu, açık bir hak ve hukuk gaspıdır. Grev ertelemesi aslında, grev hakkının yasaklanmasıdır. Bu karar ayrıca, yeni verilmiş bir karar da değildir. Daha önce şekillenmiştir. İşverenlerin lobi faaliyetleri bir ay önceden başlamış ve ön yargı ile grev ertelemesi uygulamaya konmuştur.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!