Bakan Şimşek: Körfez ziyaretinde verimli görüşmeler gerçekleştirdik

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek: Körfez ziyaretinde verimli görüşmeler gerçekleştirdik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 17:14

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Körfez ziyaretimizin son durağı olan Riyad’da iki gün boyunca yatırımcılarla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik" dedi.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ziyaretinin son durağı olan Riyad’da iki gün boyunca yatırımcılarla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bakan Şimşek, X'ten yaptığı açıklamada, "Bu yıl yedincisi düzenlenen “The New Compass” temalı “Future Investment Initiative” toplantıları kapsamında gerçekleştirilen “Balancing the Meaning of Finance” panelinde Türkiye ekonomisini ve programımızı anlattık." dedi.

Şimşek, açıklamasında şunları söyledi:

"Suudi Arabistan Maliye Bakanı Sn. Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel iş birlikleri, ulusal mali politikaları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi konularını içeren “Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı”na imza attık.

Haberin Devamı

Ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Sn. Halid El-Falih ile görüşmemizde iki ülke arasındaki potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirdik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!