Bakan Özhaseki temel atma törenine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhaseki temel atma törenine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 16:05

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Gölcük Merkez Mahallesi Riskli Alan 1.Etap Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

Kocaeli'de uyum görüyoruz. Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden kabul ediliyor. Cennet gibi vatana sahibiz. Dezavantajımız var, yerin altı çok hareketli. Türkiye bir deprem ülkesidir. Çok riskli bölgelerimizin yüzeysel büyüklüğü topraklarımızın yüzde 66'sı. Her aşamada bizim bu gerçekliği bilerek hareket etme zorunluluğumuz var. Deniz ve karada 6 ve üzerinde deprem sayısı 226. Neredeyse senede 2-3 tane yıkıcı deprem yaşıyoruz. Konutlarımızı buna uygun yapmamız gerekiyor. 3 bölge çok hareketli, burada yaşayanlar pürdikkat hayatlarını sürdürmesi lazım. Yeni yasalar yapmaya çalışıyoruz, büyük hasar almadan bu işlerin altından kalkalım diye uğraşıyoruz.

Bizi uykusuz bırakan bir iş var, 1.9 milyon vatandaş evlerinden uzaktalar. Konteynerde, kirada ya da sosyal tesislerde yaşıyorlar. Onları yerlerine yerleştirinceye kadar hiçbirimiz tatil yapmayacağız, gece gündüz çalışacağız, dualarını almaya gayret edeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!