Bakan Nebati, EBRD toplantısına katılacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nebati, EBRD toplantısına katılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 10-11 Mayıs tarihlerinde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları’na katılacak.

Haberin Devamı

Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenecek etkinlikte, Bakan Nebati’nin mevkidaşları ile ikili görüşmeler yapacağı belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki heyet, EBRD’nin mevcut gündemine ilişkin değerlendirmelerin paylaşılacağı ve geleceğe yönelik planların görüşüleceği toplantılara katılacak. Heyet aynı zamanda, Türk ekonomisine ilişkin son gelişmeleri ve mevcut ekonomi politikalarını da paylaşacak.

EBRD geçtiğimiz ay, Türkiye’ye Yeşil Ekonomi Finansman Fonu (GEFF) kapsamında 500 milyon Euro’luk finansman sağlayacağını açıklamıştı. EBRD Finansal Kurumlardan Sorumlu Türkiye Başkan Vekili Arthur Poghosyan bu miktarın, bankanın Türkiye’de bugüne kadarki enerji verimliliğiyle ilişkili fonlar arasında en büyüğü olduğunu belirterek; fonun büyüklüğü ve dizaynının, Türkiye’nin yeni iklim taahhütleriyle uyumlu olduğunu vurgulamıştı. Poghosyan, GEFF kapsamında Türkiye’deki banka ve leasing şirketlerine finansman sağlanacağını ifade etmişti.

BAKMADAN GEÇME!