Bakan Mehmet Fatih Kacır’dan KOSGEB açıklaması: Amaç destekleri yüzde 100 artırmak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Mehmet Fatih Kacır’dan KOSGEB açıklaması: Amaç destekleri yüzde 100 artırmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 07:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki hafta KOSGEB’de icra komitesi toplantısı yapılacağını belirterek, “Destek miktarlarını yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Mehmet Fatih Kacır, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen Bursa İş Dünyası ile İstişare Toplantısı’nda Bursalı iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirleri arasında olduğunu söyledi. Türkiye genelinde büyük sanayi havzaları oluşturacaklarını belirten Bakan Kacır, Bursa'da da hem mevcut sanayi alanlarını büyütmeyi hem de kenti depreme hazırlayacak bölgeleri oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Bakan Mehmet Fatih Kacır’dan KOSGEB açıklaması: Amaç destekleri yüzde 100 artırmak

LİMİT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İmalatçı firmalar için en önemli destek mekanizmalarından biri olan KOSGEB’de limitlerin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerini yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi’ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca dijital ve yeşil dönüşüme de teşvik uygulamamızdaki kapsamlı reformla birlikte çok güçlü destek vereceğiz. Firmalarımızı yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm merkezi ilan edeceğiz. Onların 5 yıllık yol haritaları olacak. Mevcut dijital olgunluk seviyeleri tespit edilecek. Bu alanda Ar-Ge teşviklerine benzer bir model uygulamayı planlıyoruz.”

TEŞVİKTE KAPSAMLI DÖNÜŞÜM

-Türkiye’de bölgesel kalkınma atılımına ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Kacır, kalkınma ajanslarının sahip oldukları nitelikli insan kaynağıyla daha fazla görev ve sorumluluk üstlenmesi gerektiğine inandığını kaydetti. Yatırım teşvik uygulamalarında kapsamlı dönüşüme hazırlandıklarını belirten Bakan Kacır, “Bu dönüşümü gerçekleştirirken atacağımız çok sayıdaki adımın biri de Türkiye’deki ‘Bölgesel Kalkınma Hamlesi Programı’ olacak. Geçen dönem, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ne başlamıştık. O programdan büyük ölçüde verim aldık. Bu programı daha da güçlendirerek devam ettiriyoruz. Geçen sene 750’ye yakın başvurudan 180’ine destek verdik. Bu projeler hayata geçtiğinde, yani 3 milyar dolarlık yatırım ve Ar-Ge projesi tamamlandığında, Türkiye’nin yıllık 7 milyar dolarlık cari açığını kapatma etkisi oluşturacağını öngörüyoruz. Bu programın yanına Bölgesel Kalkınma Programı getireceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!