Bakan’la Türk-İş’in 50 milyon pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Bakan’la Türk-İş’in 50 milyon pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

500 bin işçinin toplu sözleşme görüşmeleri için Türk-İş Başkanı Bayram Meral ile yönetim kurulu üyeleri, Kamu Sözleşmelerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ile dün 9 Şubat'ta yapılan ilk görüşmenin ardından ikinci kez biraraya geldiler. Başbakanlık'ta yarım saati aşkın bir süre görüşen Türk-İş yönetimi ve Gürel'in özellikle 50 milyon lira seyyanen zamda yoğunlaştığı öğrenildi. Türk-İş Başkanı Bayram Meral, tek pürüzün 50 milyon lira seyyanen zam verilmesinde çıktığını belirterek, ‘‘Toplu sözleşme konusunda bir takım pürüzler var. Bu pürüzleri gidermeye çalışıyoruz’’ dedi.

Şükrü Sina Gürel'in görüşmeyi ve Türk-İş'in isteklerini Başbakan Ecevit'e aktaracağını söyleyen Meral, üçüncü bir görüşme için Gürel'den yanıt beklediklerini bildirdi. Şükrü Sina Gürel ise, henüz kayda değer bir gelişmenin olmadığını, konuyu değerlendireceklerini ifade etti.

Bu arada, Türk-İş Başkanlar Kurulu, kamu toplu iş sözleşmelerini değerlendirmek üzere bugün toplanacak. Meral, Başkanlar Kurulu'nda 480 bin kamu işçisi adına yürütülen toplu sözleşme görüşmelerindeki son durumu ele alacaklarını bildirdi. Toplu iş sözleşmelerini seçimden önce sonuçlandırmayı amaçladıklarını kaydeden Meral, bu konuda hükümetin de aynı eğilimde olduğu izlenimini aldıklarını söyledi.

Türk-İş, halen ortalama brüt çıplak 165 milyon lira olan kamu işçisinin ücretlerine birinci altı ay için 50 milyon lira iyileştirme ve yüzde 35 zam yapılmasını, ikinci, üçüncü ve dördüncü aylar için de enflasyon oranı artı yüzde 5 refah payı eklenmesini talep ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!