Bakan Koç: Bodrum'un imar yetkisini aldık

Güncelleme Tarihi:

Bakan Koç: Bodrumun imar yetkisini aldık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 18:37

Kültür Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bodrum İlçesi'nin imar yetkisinin bakanlıkça geri alındığını açıkladı. Bakan Koç, “Şimdilik sadece Bodrum'u aldık. Tümünü alırsak Ankara'ya da pislik bulaşır” dedi.

Haberin Devamı

Koç, Turizm Konseyi'nin ilk toplantısında alınan en önemli kararın reklam ve tanıtım çalışmalarının turizm sektörüyle birlikte yapılması olduğunu da söyledi.

Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Doğanbeyli Köyü'ndeki Milli Park Ziyaretçi Kabul Merkezi'ni gezen, Karine'de vatandaşların sorunlarını dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra Kuşadası'ndaki Avrupa'nın en büyük su parkı Adaland'a ile Adaland Dolphinpark'ı gezdi. Bakan Koç, burada gösteri yapan yunusları kedi sever gibi sevdi. Yunusların hareketlerinden ürktüğü gözlenen Bakan Koç, görevlilerin havuz kenarına çağırdığı yunuslarla birlikte poz verdi.

BODRUM'UN İMAR YETKİSİ BAKANLIKTA

Turizm yörelerinde imar yetkisinin bakanlığında olduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilk etapta Bodrum'un imar yetkisinin Ankara'ya alındığını söyledi. Koç, “İmar yetkisi bizde, biz kullanmıyoruz, Belediyeler kullanıyor. Ancak bazı yörelerde sorun yaratmaya başladı” dedi. Bakan Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“2 bin nüfuslu yerler belde ilan ediliyor. Belde olunca da sorunları çıkıyor. Hele birde yazlık beldeyse. Oysa belde olmakla sorunlar çözülmüyor. Altyapısı olmayan yerlerde birde işin içine rant ve çıkar kavgaları girince kötü oluyor. Hiç olmazsa bazı yöreleri kurtaralım dedik. Öncelikle Bodrum'u ele aldık. Bodrum'da on belde belediyesi var. Hepsi de kötü şeyler yaptı diyemeyiz. O zaman halkın seçme hakkına karşı gelmiş oluruz. Bütün bölgeleri Ankara'ya alırsak istediğiniz kadar dikkat edeyim, Ankara'ya da o pislik bulaşır. Şimdilik sadece Bodrum'da imar yetkilerini aldık.”

TURİZM KONSEYİ YASAL ZEMİNE OTURACAK

Bakan Koç, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan Turizm Konseyi'nin de yasal statüye kavuşturulacağını belirtti. Koç, “Konseyin ilk toplantısına yurt dışında olduğum için katılamadım. Ancak 2006 yılı için çok önemli bir karar alınmış. 2006 yılı reklam çalışması turizm sektörüyle birlikte yapılacak. Sektörle birlikte sorunların çözümü için her ay bu toplantılar sürecek. Meclis açılır açılmaz da konseyin yasal zeminini oluşturacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖREN YERLERİNİN GELİRLERİ ADİL DAĞITILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Pamukkale'de turizmcilerin ören yeri gelirlerinin Denizli'ye aktarılması yönündeki taleplerini değerlendirdi. Bakan Koç, “Türkiye'deki tüm ören yerlerinin gelirleri aynı yerde, DÖSİM'de toplanırken, sadece bir yeri oraya veremeyiz. Hakkaniyetli olmaz. Geçtiğimiz yıl bazı yerler ören yeri gelirlerinden daha fazla tahsisat yaptı. Eğer böyle bir uygulama içine girersek İstanbul ve Antalya gelirlerin büyük bölümünü alacak. Kars'taki bir ören yeri ise yararlanamayacak” dedi.

Kuşadası'ndan sonra Özdere'de turizm yatırımı yapılabilecek alanları görmek üzere Özdere'ye giden Bakan Atilla Koç, daha sonra karayoluyla Aydın'ın Köşk İlçesi'ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!