Babam, okul arkadaşlarımın adına hesap açıp işlem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Babam, okul arkadaşlarımın adına hesap açıp işlem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen Mecnur (Mechur) Çolak’ın oğlu Adnan Çolak, “Finans bölümünde okuyorum. Babam arkadaşlarım adına hesap açtırıp hisse alım satımı yaptı” dedi.

Haberin Devamı

BORSADA manipülasyon yaparak yaklaşık 100 milyon liralık haksız kazanç sağlamakla suçlanan 38 kişi arasında öne çıkan Mecnur Çolak’ın (Mechur) oğlu Adnan Çolak, “Finans bölümünde okuyorum. Babam arkadaşlarım adına hesap açtı. Bunların yatırım hesabı üzerinden babam talimat verdi, bende onlara söyledim” dedi.
Güvendiğim arkadaşlar
Tutuklananlar arasında olan ve babası Mecnur Çolak ile birlikte örgüt kurup yönetmekle suçlanan Adnan Çolak Kadir Has Üniversitesi Finans bölümü ikinci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi: “Öğrenim gördüğüm alan borsa ile ilgili bir alan. Bu nedenle borsa işlerine merak sarmaktayım. Babam Mecnur Çolak bana, ‘Senin birkaç tane güvendiğin arkadaşın var mı? Onlar adına hesap açtıralım ve işlem yapalım’ dedi. Bunların yatırım hesabı üzerinden babam talimat verdi, bende onlara söyledim. Borsada hisse alım satımı yaptık.”
Kimseye talimat vermedim
Fulya Balkanlı’nın yatırım hesabı şifrelerini babası Mecnur Çolak’a verdiğini açıklayan Adnan Çolak, şunları anlattı: “Fulya adına borsada alım satım yapıyordu. Ben kendi adıma hiçbir şekilde borsada hisse alım satımı yapmadım. Manipülatif amaçlı herhangi bir şekilde hiç kimseye talimat vermedim. Ancak bazen babam Mecnur Çolak, bir kısım hesap sahiplerinin hisse senedi alması için bana telefon açıyordu. Ben de babamın talimatlarını yerine getiriyordum. Bunun suç olduğunu manipülatif bir hareket olduğunun farkında değildim. Aracı kurum çalışanları ve borsada işlem yapan şirket çalışanlarından manipülatif amaçlı kamuoyuna açıklanmamış bilgileri kullanarak hisse alımı satımı yapmıyorum. Ayrıca babam Mechur Çolak’ın borsada manipülasyon yaparak para kazanıp kazanmadığını bilmiyorum.”
Ayda 2 bin 500 lira gelir
Öğrenci ve suçsuz olduğunu söyleyip tahliye kararı isteyen 22 yaşındaki Adnan Çolak, ifadesinde aylık gelirini 2 bin 500 lira olarak gösterdi. Adnan Çolak’ın savunmasını yeterli bulmayan mahkeme tutuklanıp cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Bulgaristan’da Bosch’a yedek parça üretiyor

TUTUKLANDIKTAN sonra ağlayarak cezaevine giden Mecnur (Mechur) Çolak ifadesinde, “Şüphelilerden Adnan Çolak benim oğlum olur. Kendisi öğrencidir. Kesinlikle borsada hisse senedi alım satımına karışmaz. Ancak telefon konuşmalarının olup olmadığını bilmiyorum. Ben kesinlikle yurt dışına borsadan yada borsa dışında kazandığım yasadışı bir para göndermedim. Aramada ele geçirilen ve el konulan paralarsa piyasaya borcum olduğu için alacaklıların kolaylıkla ulaşamaması için yanımda tuttuğum nakit paradır. Tamamen yasal yollardan kazanılmış paralardır. Ayrıca ben Bulgaristan’da Bosch firmasına yedek parça üreten bir fabrikanın sahibiyim. Oradan da gelirlerim var” dedi.

Haberin Devamı

Bu işten çok iyi anlıyorum

MECNUR Çolak’ın borsada manipülasyon yaparak elde ettiği öne sürülen 100 milyon liranın Panama’daki hesaplara aktarıldığı iddia ediliyor. Mecnur Çolak, borsa ile ilgili yaptığı görüşmelerin nedenlerini, “Çok iyi anladığım için bir kısım dostlarım arkadaşlarım ve tanımadığım insanlar beni telefonla arayarak ve bizzat görüşerek borsadan anladığım için hangi hisseleri almaları gerektiğini, hangilerini satmaları gerektiğini, bana danışırlardı” diye konuştu.

‘Keriz silkeleme’de köstebek çıktı

BORSADA manipülasyon soruşturması kapsamında tutuklanan Mecnur (Mechur) Çolak’a İstanbul Adliyesi’nde görevli bir memurun bazı dosyalar hakkında bilgi vererek köstebeklik yaptığı iddia edildi. Adli kontrol altında tutulması şartıyla serbest bırakılan köstebek Ali Önder O., “Mecnur Çolak tuttuğum takımın eski ve meşhur bir futbolcusu olduğu için sempatim vardı. Bunun dışında kendisi ile bir ilişkim
yoktur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!