Babalar, anneleri yakalıyor

Güncelleme Tarihi:

Babalar, anneleri yakalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

BOYNER Holding Murahhas Azası Cem Boyner'in merakı, babaların, hediyede anneleri yakalamaya başladığını ortaya koydu. Boyner'in talimatı üzerine, Advantage Card'la yapılan alışverişlerin dökümü yapıldı. Anneler Günü'nde Advantage Card'la 80 bin 164 alışveriş yapılırken, Babalar Günü'ndeki alışveriş işlem sayısı 76 bin 471 oldu.

BABALAR Günü alışverişleri her yıl, Anneler Günü alışverişlerinin çok gerisinde kalırdı. Ancak son yıllarda babalar hediyede anneleri yakalamaya başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yıllardır kutlanan Anneler Günün'ne karşılık, babalar ancak 1970'li yılların sonuna doğru hatırlanmaya başlandı. Annelere her zaman babalardan daha çok hediye alındığı ve Anneler Günü'nün daha çok hatırlandığı bir gerçek. Ancak son yıllarda babalar anneleri yakaladı ve Babalar Günü'ne verilen önem arttı. Anneler ve Babalar Günü'nde yapılan alışverişler de bunu doğrular nitelikte.

Türkiye'deki büyük mağaza yetkilileri Anneler Günü alışverişlerinin Babalar Günü'ne oranla daha çok olduğunu vurgularken, aradaki farkın da her geçen yıl kapanmaya başladığını belirtiyor.

ADVANTAGE ÖRNEĞİ

Boyner Grubu'nun yaklaşık 1.5 yıl önce uygulamaya koyduğu ve bugün 1 milyon müşteriye ulaşan Advantage Card'la Anneler Günü öncesindeki Cumartesi ve Pazar günleri yapılan işlem sayısı toplam 80 bin 164'e ulaştı. Advantage Card'la Babalar Günü öncesindeki Cumartesi ve Pazar günleri yapılan işlem sayısı ise 76 bin 471 oldu.

Saatte ortalama iki bin işlem yapılan ve ayda ortalama 70 bin kişinin sahip olduğu Advantage Card'ın geçerli olduğu iki bin mağazadan yapılan alışverişler rekora ulaştı.

Advantage Card'ın geçerli olduğu iki bin mağazadan, Anneler ve Babalar Günü için Advantage Card'la alışveriş yapanların sayısı, 157 bin 85'e ulaştı.

BOYNER'İN MERAKI

Geçtiğimiz günlerde Advantage Card'ın 1 milyon müşteriye ulaşması nedeniyle düzenlenen toplantıda Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boymer, ‘‘Anneler Günü öncesi Cumartesi günü tek bir günde Advantage Card'la yapılan işlem sayısı yaklaşık 50 bine ulaştı. Advantage Card'la yapılan alışveriş Anneler Günü'nde rekor kırdı. Bu yılbaşı gibi bir gün de değil. Babalar Günü'nü çok merak ediyorum. Acaba annelere mi, babalara mı daha çok hediye alınıyor’’ demişti.

Babalar Günü sonrası elde edilen rakamlar, babaların anneleri yakalamaya başladığını ancak az farkla annelerin önde olduğunu gösteriyor.

Anneler Günü'nden önceki Cumartesi günü 49 bin 542, pazar günü de 31 bin 72 işlem yapılırken, Anneler Günü'nde alışveriş yapanların sayısı 80 bin 614 kişiye ulaştı.

Babalar Günü öncesindeki Cumartesi günü ise 43 bin 494 kişi alışveriş yaparken, Pazar günü yapılan işlem sayısı da 32 bin 977 oldu. Babalara hediye alanların sayısı ise 76 bin 471 kişi de kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!