Baba-oğul Bezmenler'e hileli iflas davası

Güncelleme Tarihi:

Baba-oğul Bezmenlere hileli iflas davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yurtdışına kaçan müflis işadamı Halil Bezmen ile babası Fuat Bezmen'in de aralarında bulunduğu Santral Holding'in 12 yöneticisi, Türkiye Tütüncüler Bankası'na 73 milyar 447 milyon liralık borçtan kurtulmak için şirketi iflas etmiş gösterdikleri gerekçesiyle açılan davada 2-5 yı hapis istemiyle yargılanıyorlar.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hileli iflas suçundan yargılanan Santral Holding'in yöneticileri sanıklar Halil Bezmen, babası Fuat Bezmen, kardeşi Mustafa Necdet Bezmen, Ayşe Mine Bezmen, Pamir Bezmen, Ali Asaf Yenisey, Nazım Ekemen, Fevzi Şadan Atabek, Oktay Çorapçıgil, Mehmet Aydın Koçoğlu, Mehmet Seyhan Türkeş ve Mümtaz İsmail Ermem'in katılmadığı davada, sadece avukatlar hazır bulundu. Mustafa Necdet Bezmen ile eski eşi Ayşe Mine Bezmen daha önceki ifadelerinde Santral Holding'le ilişkilerinin olmadığını belirterek beraatlerini istemişlerdi. Pamir Bezmen ise şirketin yönetim kurulu üyeliğinde istifa ettiğini olayla bir ilgisinin olmadığını söylemişti.

BAKANLIĞA YAZI

Halil Bezmen'in ifadesine gerek olmadığını ve mahkemenin beraat karar vermesini talep eden sanık avukatlarının isteği reddedildi. Mahkeme heyeti delilerin mevcut olmadığını ve karar verilemeyeceğini belirterek ABD'de bulunan Halil Bezmen'in ifadesinin alınması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma eksik evrakın giderilmesi ve ifadesi alınmayan sanıkların dinlenmesi için ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!