Ayağa ultra hafif yatırım

Güncelleme Tarihi:

Ayağa ultra hafif yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 00:00

Terlik, ayakkabı tabanı ve tüm spor zeminleri için özel ara mamül üreten Bilsan; ayakkabı-larda taban ağırlığını yarı yarıya azaltacak ultra right folyo yatırımı için düğmeye bastı. Yatırımla, 250 olan çalışan sayısı 700’e çıkacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük Etilen Vinil Asetat (EVA) bazlı terliklik, spor ayakkabılık ve neolit ayakkabı tabanı üreticilerinden biri olan Bilsan Kauçuk Plastik Geri Dönüşüm Sanayi ve Tic. A.Ş. (Bilsan), ayakkabıların taban ağırlığını yarı yarıya hafifletecek yeni bir üretim yatırımı yapıyor. Bilsan Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bilgiç, halen 24 saat devam eden üretimde 250 kişilik istihdamları olduğunu söylüyor ve geçen yıl 40 milyon lira ciro yaptıklarını belirtiyor. Bilgiç, şöyle konuşuyor:

SERA ÖRTÜSÜYLE BAŞLADIK

Bilsan’ı 1980’de kurduk ve sera örtüsü, naylon torba, poşet üretimiyle başladık. 1990’dan sonra EVA bazlı terliklik, spor ayakkabılık ve Neolit ayakkabı tabanı üretimine yöneldik. 2005’te yeni yatırımlarla ürün çeşidini geliştirdik. Şu anda Orta Doğu ve Avrupa’nın en yüksek tonajlı (günde 35 ton hammadde işleme kapasitesi) EVA, SPE KÖPÜK, XPE KÖPÜK, NEOLİT, EPDM ve kauçuklu mamül üreten fabrikasıyız. 2009’da kendi artıklarımız için geri dönüşüm tesisimizi de hizmete aldık. Kapalı alanımız 20 bin metrekare. Ürünlerimiz, otomotiv, izolasyon, ayakkabı-terlik, beyaz eşya, medikal gibi sanayiciler tarafından kullanılıyor. Malatyalı 4 kardeş olarak yola çıkmıştık. Şu anda ben ve oğullarım Mert ve Yiğit ile devam ediyoruz.

ULTRA RIGHT FOLYO TABAN

Şimdi ‘çapraz bağlı polietilen’ denilen inşaatlarda strafor’un yerine geçecek yeni bir malzeme üretiyoruz. Ayrıca yeni bir taban üretimine de başlayacağız. Ultra Right Folyo taban denilen bir taban var ki dünyada poliüretan ve pvc’nin yerine geçecek. Bununla ilgili yatırımlara başladık. Makine siparişimizi verdik. 2013’ün ikinci yarısında üretim başlayacak. Aslında küçük bir yatırım sayılır. Ancak ürünün formülü çok önemli ve istihdam yoğun bir iş. Çalışan sayımız 700’e yükselecek. Ciromuz ikiye katlanacak.

MALZEME TECRÜBESİ ÖNEMLİ

Şu anda ayakkabı tabanında belirli bir ağırlık vardır ve ayakkabının toplam ağırlığında önemli yer tutar. Üreteceğimiz yeni tabanla, bu ağırlı yarıya indireceğiz. Bu tabanı üretebilmek için malzemeyi çok iyi bilmek lazım. EVA ve kauçuk karışımı bir malzeme. Bazı ayakkabı üreticileri bu tabanı üretmeyi denedi ama olmadı. Belki bu yatırımdan sonra biz de ayakkabı imalatına geçebiliriz. Daha önce terlik imalatı yapmıştık ama kardeşlerimle ayrılınca onlar o konuda devam ettiler biz ara mamül üreticisi olarak kaldık. Ziylan, Akınal Bella, Gezer gibi büyük ayakkabı ve terlik üreticileri başta olmak üzere sektördeki üreticiler müşterimiz.

Haberin Devamı


36 ülkeye ihracat

BİLSAN’ın tüm üretimlerinden 36 ülkeye ihracat yapıldığını söyleyen Mert Bilgiç ise şu bilgileri aktarıyor: “Dubai’ye de İsveç’e de ihracat yapıyoruz. Kimine inşaat için kimine spor zeminleri için malzeme veriyoruz. Danimarka, Norveç ve İsveç’te güçlü bir şirket olan Unisport (eski futbolcular kurmuş) en iyi müşterilerimizden. FIFA onaylı zeminler yapıyorlar ve çim sahaların, golf, atletizim v.s. zeminlerin altına konulan malzemeyi bizden alıyorlar. Suyun zeminden geçip üste çıkmasını önleyen malzeme. Bu malzemeden sezon içinde ayda 4-5 TIR gönderiyoruz.”

 

Haberin Devamı

Haşerelerin sinir sistemini çökertti

PBO, Solvent ve itici gaz kullanmadan, ‘su bazlı’ haşere ilaçları üreten Chrysamed, İzmir’deki ikinci fabrika yatırımını yakında tamamlayacak. Halen ürünlerinin Almanya’daki Aldi marketlerde ve eczanelerde 12 bin noktada satılmakta olduğunu söyleyen Chrysamed Yönetim kurulu Başkanı Yusuf Aktaş, krizantem (kasımpatı) özünü suya yayarak ürettikleri su bazlı haşere ilacı için 2008’de İzmir’de 15 milyon Euro’luk yatırım yaptığını belirtti ve şu bilgileri aktardı: “İzmir’den Avrupa’ya ihracat yapıyoruz. Torbalı’da 14 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. İkinci fabrikanın yatırımına başladık. 10 milyon Euro’luk yeni bir yatırım oluyor. Yeni fabrikada zirai ilaçlar da üreteceğiz. Kimyasal ilaçların insan sağlığına ve doğaya zarar verdiği bilinen bir gerçek. Patentli Chrysamed teknolojimiz ile üretilen su bazlı haşere ilaçları haşereleri zehirleyerek değil, sinir sistemini felç ederek ölmelerini sağlıyor.”

İhracatçı KOBİ’ye ‘özel’ hizmet

ULUSLARARASI lojistik ve hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, Türkiye’nin Küçük ve Orta Boy İşletmelerine (KOBİ) özel hizmet paketi hazırladı. DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, “KOBİ’lerin, ihracatını daha da kolaylaştıracağız. Yeni projeler üzerine de çalışıyoruz. Bunlardan biri de DHL Express Mikro İhracat hizmetimize entegre ve ihracatı neredeyse Türkiye sınırları içindeymiş gibi kolaylaştıran yeni özel KOBİ Express masamız. KOBİ’lerin uluslararası pazarlara daha hızlı ve güvenli ulaşmalarını sağlayacağız. Düzenleyeceğimiz seminerlerle de bilgiye daha kolay erişmelerini sağlayarak ihracat kapılarını aralayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Tahta atlarla’ ihracata başladı

NEVA Toys, eski oyuncakları yeniden üretti ve ihraç ediyor. Ahşap malzeme ve organik boya kullanarak üretilen sallanan atlar Almanya’dan Cezayir’e kadar ihraç ediliyor. Neva Toys Genel Müdürü Sertaç Ercan, “Topaç, fırıldak, keloğlan, karagöz ve Hacivat gibi 100’den fazla geleneksel figürü ahşaptan. Hedefimiz 5 ülkeye olan ihracatımızı 10 ülkeye çıkarmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!