Avusturya yabancı işgücünü tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Avusturya yabancı işgücünü tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Avusturya'da yabancı işgücü ve göçmen kotası tartışmalarında iktidar partileri, gelecekte aile birleşimi yerine daha fazla teknik işgücü konusunda uzlaştılar.
Haberin Devamı

İktidardaki Özgürlükçüler (FPÖ) ve Halkçı Parti'nin (ÖVP) başkanları Peter Westenthaler ile Andreas Khol, gelecek yıldan itibaren göçmen kotası ve aile birleşimi yoluyla gelecek vasıfsız insanlar yerine bu kotaları düşürerek, bunun yerine yetişmiş teknik işgücü getirmek istediklerini açıkladılar.

İçişleri, Ekonomi ve Çalışma bakanlarının süreli yabancı işgücü uygulaması önerilerini, önce ülke içindeki kaynakları değerlendirmek gerekir diyerek kabul etmeyen Westenthaler ve Khol, ''başarılı giden iş piyasamızı tehlikeye sokmamak için hükümette uyum şart. Gereksiz sözler ve korkunç sayılarla uğraşmaya gerek yok'' diye konuştular.

Öncelikle Avusturyalıları tercih ederek, bir eğitim atağına geçmek istediklerini belirten Khol, ''enformasyon teknolojisi branşında bir eğitim atılımı yapacağız. Kadınları ve 50 yaş üzerindekileri, iş piyasasına çekmemiz gerekir. Yabancı kotalarının çok aşağılara düşürülmesini istiyoruz'' dedi.

FPÖ'lü Westenthaler ise ''hükümet programına beraber imza attık. Artık yabancı kotalarını tartışmaya gerek yok. Bunun yerine ülkedeki olanakları geliştirmeli ve kaynakları nasıl daha verimli kullanacağımızı araştırmalıyız. Bilgisayar atılımı yapmalıyız. Hindistan, bilgisayar eğitimini bizden daha hızlı ve iyi yapamaz, çünkü Avusturya bir yüksek endüstri ülkesidir. Ayrıca çalışmayan yabancılara yaptırımlar uygulamalıyız'' diye konuştu. (Viyana-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!