‘Avşar’la devler ligini hedefledi

Güncelleme Tarihi:

‘Avşar’la devler ligini hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Türkiye’nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) 15 yıl aradan sonra mevduat toplama lisansı alarak faaliyete başlayan Odeabank, dün resmi açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Hülya Avşar, bankanın reklam yüzü olurken, resmi açılışla ilgili düzenlenen gecede ünlü şarkıcı Seal da bir konser verdi. 2 Ekim’de faaliyete başladığı 2012’yi 3.6 milyar lira mevduat büyüklüğü ile kapatan Odeabank, şu anda 6 olan şube sayısını 2013’te 33’ye çıkarmayı hedefliyor. Lübnan’ın en büyük bankası Bank Audi’nin yüzde 100 iştiraki olarak kurulan Odeabank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Samir Hanna, “Türkiye’de kurulan en son bankayız ancak şu anda 15-20 banka arasında yer alıyoruz. Amacımız 2017’ye kadar devler ligi dediğimiz ilk 10-15 bankanın içinde yer almak” dedi.

2 BİN ÇALIŞAN 100 ŞUBE

2017 yılına kadar 2 bin çalışan ve 100 şube sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Hanna, Lübnan ve Londra borsalarında kote oldukları için bu süre içinde ulaşacakları aktif büyüklüğüne ilişkin detay veremeyeklerini kaydetti. Odeabank’ın büyüme stratejisi kapsamında şu ana kadar 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını da kaydeden Hanna, bundan sonraki süreçte ne kadar daha yatırım yapacakları konusunda, “İhtiyaç duyuldukça gereken yatırım yapılacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

YÜK TAŞIMAK İSTEMEDİK

Küresel kriz sürecinde ortaya çıkan yeni finansal düzende, Türkiye’nin finans sektörü açısından daha da cazip hala geldiğini söyleyen Hanna, şunları anlattı: “Uzun zamandır girmek istediğimiz Türkiye pazarına girişte, banka satın almak yerine, zor yolu seçerek, kendi bankamızı kurduk. Türk bankacılık sektörü geleceği parlak ve şu anda da çok sağlam durumda. Dolayısıyla Türkiye’de satışı söz konusu olan bankaların çarpan değerinin yüksek olduğunu gördük. Biz sıfırdan banka kurma yoluyla bir kaç yüz milyon dolar tasarruf ettiğimizi düşünüyoruz. Ayrıca kendi kültürümüzle uyumlu bir banka kurmak bizim için farklı bir kültürle uyum sağlamaktan daha kolay. Satın aldığımız bankanın ekstra yükünü de taşımak zorunda kalmadık.”

2013’te 1000 çalışana

ODEABANK Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank’ın şu anda 400 çalışanı bulunduğunu belirterek, bunu 2013’te 1000’e çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Kredi kartı pazarında da olmayı planladıklarını söyleyen Özkaya, şunları anlattı: “Bu konuda ilk etapta varolan kredi kartı markalarından biriyle başlayabiliriz. Yakında hangi bankayla işbirliği yapacağımızı açıklayacağız. Kurumsal, ticari ve bireysel bankacılıkta büyümek üzere bir strateji geliştirdik. Son teknolojiyi şubelerimizde kullananacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!