Avrupa’nın en büyüğü Adana’da çıktı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en büyüğü Adana’da çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 14:19

Dünya tekstil üretiminde ilk 5 ülke içerisinde yer alan Türkiye, bu pazarda yüzde 3.3 paya sahip. Tekstil boyarmadde tedariğinin ise büyük bölümünü yurtdışından ithal eden Türkiye, başarılı üreticilerin yaptığı yatırımlarla, pazar payını büyüterek bu alandaki yurtdışı bağımlılığını azaltıyor.

Haberin Devamı

TEMİZ tekstil ve sürdürebilir tekstil konusunda Avrupa’da tercih edilen Adana merkezli Kimsoy, şu an Avrupa’nın en büyük üretimine sahip. Hammadde tercihi yayınlayan birçok yabancı markanın listesinde yer alan Kimsoy, Türkiye’de de öncelikle yerli malı hammadde kullanmayı seçen markalar için tercih sebebi oluyor.

Ar-Ge yatırımlarının devamlılığı ve kaliteli üretim ile Türkiye’nin kimya sektöründe dışa bağımlılığının daha da azalacağını vurgulayan firma, bu senenin son çeyreğinde devreye alacağı yatırımıyla da kapasitesini 2 bin 200 tondan 3 bin 500 tona çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Devreye alınacak yeni reaktör ve soğutma hattı sayesinde 3500 ton yıllık kapasiteye ulaşacak Türk firması, Avrupa’nın en büyük reaktif boya üreticisi konumunu sağlamlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!